Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrtvé ryby v Norsku

Na pláži v samosprávné obci Nordreisa se objevilo přes 100 tisíc mrtvých ryb. Ti, kdo věří v proroctví o konci světa, v tom vidí předzvěst blížící se apokalypsy.
 
 
Obyvatelé města Tromsø nemohli uvěřit svým očím ráno na Nový rok – obrovské množství, odhadem 10 až 20 tun mrtvých sleďů bylo vyplaveno na pobřeží. Město Tromsø je devátá nejlidnatější městská oblast v Norsku, je teplejší než většina míst se stejnou zeměpisnou šířkou kvůli vlivu Golfského proudu, který vzniká u Floridy.
 

20tun-sledu.jpg

 
Teorie o tom, jak k této podivné události došlo se různí. Ani vědci ani laická veřejnost se nejsou jistí co ce vlastně v této turisticky populární oblasti stalo. Obyvatelé se ovšem shodují, že k podobné události již došlo v  80. letech 20. století. Někteří odborníci se domnívají, že hejno ryb uvěznila přílivová vlna, když je při lovu zahnaly k pobřeží dravé ryby, nejspíše tresky. Další teorie se opírá o počasí, podle ní se ryby ocitly na břehu po bouřce. Jiní experti si zase stojí za názorem, že ryby uvízly na mělčině a umřely ve sladké vodě, která do zálivu proudí z řek.
 
Mnozí zastánci apokalyptických proroctví vidí v takovém množství uhynulých ryb (záhadně se objevených hned v prvních dnech roku 2012) znamení o přicházejícím konci světa. Tato událost je jimi řazena mezi další záhadná úmrtí zvířat po celém světě.
 

Kolem Nového roku se nejedná rozhodně o první masový úhyn nějakých živočichů. V městečku Beebe v Arkansasu spadly z nebe na Silvestra tisíce mrtvých kosů.

Ornitologové, kteří bezvládná tělíčka zkoumali netuší, co ptáky zahubilo. Mluví se o tom, že jejich těla dokazují, že opeřenci zažili před smrtí velké fyzické trauma. Zastánci apokaliptických vizí dávají tyto události do spojitosti s tajemnými a záhadnými zvuky  a události spojují s koncem světa, který má přijít 21. prosince tohoto roku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář