Jdi na obsah Jdi na menu
 


ASTROLOG  5.40  (5.41f)

autor programu: Walter D. Pullen


 

Stručný návod k programu astrolog 5.40 a 5.41f
1. Co umí?
2. Základní nastavení
3. Výpočet základního horoskopu
4. Archivace – ukládání horoskopů
5. Prognózy
6. Partnerské horoskopy
7. Porovnání více horoskopů
8. Astrokartografie
9. Efemeridy
10. Některé další zajímavé funkce
Download programu zdarma

 

 

 

Stručný návod k programu astrolog 5.40 a 5.41f


Tento manuál není překladem anglického stostránkového návodu, který je volně ke stažení na internetové stránce Waltera D. Pullena, a také si nečiní nárok na úplný a vyčerpávající výčet všech funkcí, které tento výborný, volně šiřitelný program umožňuje. Chtěl bych jím pouze zprostředkovat zájemcům zkušenosti a poznatky, ke kterým jsem dospěl po jeho několikaletém každodenním používání.


 


CO UMÍ ?


Je toho dost: výpočet základního horoskopu (radixu), primárních a sekundárních direkcí, tranzitů, revolucí, porovnání až 4 horoskopů najednou, v partnerské astrologii výpočet komparativního horoskopu, kompozitu i tzv. kombinu, umožňuje zobrazení astrokartografické mapy, výpočty délek a šířek, resp. rektascenzí a deklinací provádí s volitelnou přesností na 1 úhlovou vteřinu ve dvou souřadných soustavách (rovníkové a ekliptikální) a v rozsahu cca 5000 let před Kristem až po cca 3000 let po Kristu, umožňuje volbu výpočtu a zobrazení 5 planetek (Ceres, Vesta, Pallas, Juno, Chiron), 8 hypotetických planet hamburské školy (verze 5.41f také Proserpiny), 15 systémů individuelních domů, 18 aspektů, šířkových a deklinačních paralel, 47 hvězd (verze 5.41f dokonce 74), apexu (pouze u verze 5.41f), lunárních uzlů (umožňuje volbu mezi pravým a středním uzlem), vertexu, Lilith, EP, bodu štěstí, zobrazuje skutečné postavení planet vzhledem k horizontu a světovým stranám, dokáže spočítat efemeridy na libovolné časové období v číselné i grafické podobě, východy, západy, horní i dolní kulminace všech nastavených objektů, umožňuje volbu zobrazení data a času podle amerického nebo evropského systému, animaci s volbou kroku od 1 sekundy až po 1 tisíciletí dopředu i dozadu, a mnoho dalšího.


/ nahoru /

 


ZÁKLADNÍ  NASTAVENÍ


Po prvním spuštění nám na obrazovku jako první naskočí horoskop v negativním zobrazení, tedy bílé a barevné linie na černém pozadí. Pokud ale někomu více vyhovuje klasické zobrazení, stačí stisknout klávesu "x" (Toto jediné nastavení si program bohužel nepamatuje, a je proto třeba ho po každém spuštění znovu provést.) Pokud se vám invertní (tmavé zobrazení) líbí, je dobré šetřit cartridgí a stisknout "x" před tiskem. Pokud vlastníte černobílou tiskárnu a chcete monochromatický výstup, stiskněte klávesnici "m".


Horoskop, který se nám takto na monitoru objeví, je nativitou autora programu Waltera Pullena (datum, čas a zeměpisné souřadnice Seattlu v USA). Domnívám se ovšem, že je užitečnější, aby se nám po spuštění programu objevil okamžitý stav oblohy na tom místě, kde právě žijeme. K tomu použijeme následující postup: na horní liště zvolíme INFO, a v tabulce, která se nám objeví, na třetí řádce shora klepneme na DEFAULT CHART INFO. Otevře se nám další tabulka, kterou vyplníme následovně: do okénka DAYLIGHT? vepíšeme "no", TIME ZONE buď CET nebo -1:00, LONGITUDE je zeměpisná délka našeho stanoviště (například pro Nový Jičín napíšeme 18:01E), LATITUDE je zeměpisná šířka (zmíněný Nový Jičín má šířku 49:36N). Poslední páté okénko je označeno slovy CORRECTION FOR NOW. Pokud žijeme v Čechách nebo na Moravě, vepíšeme do tohoto okénka číslo -540 (středoevropské časové pásmo leží 9 hodin, t.j. 9 x 60 = 540 minut východně od Seattlu). Klepneme na OK, na horní liště zvolíme menu FILE, v nabídce ve čtvrtém odstavci shora klepneme na SAVE SETTINGS, potvrdíme OK, a na dotaz, který se nám objeví ("Tento soubor již existuje. Chcete jej nahradit?") odpovíme Ano. Naše nové nastavení se uloží, a od této chvíle při každém spuštění programu ASTROLOG 5.40 nám okamžitě naskočí aktuální stav oblohy v tom místě, kde právě žijeme. (Samozřejmě za předpokladu, že máme správně nastavený systémový čas počítače.)


Dalším krokem při základním nastavení může být volba znaků, barev a dalších zobrazení, se kterými jsme ve střední Evropě normálně zvyklí pracovat. Jedná se v prvé řadě o zapisování a zobrazování data a času - ne každému vyhovuje americký způsob psaní data ve formátu měsíc / den / rok a času před polednem a po poledni (a.m. a p.m.). Na horní liště proto zvolíme SETTING, a úplně poslední řádek dole OBSCURE SETTINGS. V tabulce, která se nám objeví, pak zaškrtneme okénka u řádků "Display Dates In D/M/Y Instead Of M/D/Y Format", a v dalším řádku "Display Times In 24 Hours Instead Of am/pm Format". V téže tabulce si v prvním řádku shora můžeme zvolit, jestli chceme počítat s pravým nebo se středním vzestupným uzlem lunární dráhy ("Compute True Node Instead Of Mean Node") - zaškrtneme-li toto okénko, bude program počítat s pravým uzlem, v opačném případě se středním. Ve sloupci úplně vpravo si pak můžeme zvolit, jaké chceme používat znaky pro zobrazení Kozoroha ("Capricorn Glyph"), Urana, Pluta a Lilith. Volbu opět potvrdíme klepnutím na OK.


Nejsme-li spokojeni s přednastavenými barvami, změníme je volbou VIEW –> SET COLORS. V tabulce úplně dole ("Elements") si můžeme zvolit, v jaké barvě chceme, aby se nám zobrazovaly prvky příslušející k jednotlivým živlům (ohni, zemi, vzduchu a vodě), a to jak v "kolečku" (grafu horoskopu), tak i v textovém sloupci vpravo od něho a ve všech dalších zobrazeních, které program umožňuje (v astrokartografické mapě, azimutálním zobrazení, efemeridách atd.). Ve zvolené barvě se nám pak budou zobrazovat nejen znamení, ale i planety (například Jupiter jako vládce Střelce nebo Mars jako vládce Berana budou zobrazováni v barvě ohnivého živlu) nebo hroty domů (ASC jako ekvivalent Berana v barvě ohně, DES jako ekvivalent Vah v barvě vzduchu atd.). V tabulce vpravo ("Aspects") pak si můžeme nastavit barvy, ve kterých si přejeme, aby se nám uvnitř horoskopu zobrazovaly linie příslušející jednotlivým aspektům. Volbu znovu ukončíme stisknutím OK.


Objekty, které chceme v horoskopu standardně a vždycky zobrazovat, si zvolíme postupem SETTING –> RESTRICTIONS. Tabulka, která se nám objeví ("Object Restrictions"), funguje tak, že zobrazovány budou objekty, u kterých necháme nezaškrtnuté okénko. Která okénka zaškrtneme, ty objekty se nezobrazí. Doporučení: pro standardní zobrazení si ve sloupci "Houses" nechte nezaškrtnutá pouze okénka "Ascendant", "Descendant", "Nadir" a "Midheaven", aby se zobrazily ASC, DES, IC a MC, a ostatní okénka zaškrtněte. Zobrazení čísel u mezilehlých domů obrázek dost znepřehledňuje a je také úplně zbytečné (čísla domů se standardně zobrazují v kruhu bezprostředně pod zodiakem).


Podobným způsobem si můžeme zvolit, jaké chceme standardně zobrazovat aspekty a s jakými orbisy. Po volbě SETTING –> ASPECT SETTINGS necháme volná okénka u těch aspektů, o které máme zájem, a zaškrtneme ty, které zobrazovat nechceme. Žádané orbisy si pak nastavíme ve sloupečcích "Orb". Verze 5.41f navíc umožňuje také specielní nastavení užších orbisů u všech komparativních horoskopů (partnerských, progresivních atd.), a sice v posledním řádku zapsáním čísla do okénka "Decrease comparison chart´s orbs". Ovšem pozor - v tomto případě nejde o stupně, a skutečnou velikost orbisů je třeba vyzkoušet! Velmi užitečné a žádoucí je také nastavení širších orbisů u Světel (Slunce a Měsíce) - to provedeme volbou SETTING –> OBJECT SETTINGS zapsáním čísla většího než 0 ve sloupečku "Add". Ani tady ovšem nejde o stupně - zapíšeme-li například u Slunce číslo 3.0, budou se nám hlavní aspekty při základním orbisu 6.0 zobrazovat až do zhruba 11 stupňů. Opět je třeba vyzkoušet. (U všech ostatních planet kromě Slunce a Měsíce je zapotřebí v tomto sloupečku ponechat nulu.)


A konečně poslední základní předvolba - domy, které chceme standardně používat. Tuto volbu uskutečníme postupem SETTING –> HOUSE SYSTEM a zaškrtnutím žádaného systému.


Máme-li nyní tímto způsobem nastaveny všechny základní prvky, které chceme standardně vždycky zobrazovat, uložíme si je do paměti tak, jak to bylo popsáno u nastavení vstupů a výstupů dat a časových údajů. Při každém novém spuštění programu se nám od této chvíle budou prvky, barvy, aspekty, orbisy atd. zobrazovat vždy tak, jak si přejeme.


/ nahoru /

 


VÝPOČET  ZÁKLADNÍHO  HOROSKOPU


Zadání provedeme volbou INFO –> SET CHART INFO. V tabulce "Enter Chart Info" vyplníme datum a čas ("Month", "Day", "Year", "Time").  V okénku "Time Zone" bychom měli mít číslo  -1 (jak jsme si je už přednastavili volbou DEFAULT CHART INFO). Do okénka "Daylight?" zapíšeme "no", pokud počítáme horoskop pro období, kdy neplatil letní čas, a "yes", jestli letní čas byl zaveden. Zeměpisnou délku ("Longitude") a šířku ("Latitude") vyplníme ve formátu stupně:minuty, přičemž pro délku východně od Greenwiche přidáme písmeno E (East), západně W (West), pro severní zeměpisnou šířku N (North), pro jižní šířku S (South). Například souřadnice Prahy tedy budou zapsány jako 14:25E a 50:05N. Jméno ("Name") a místo narození ("Location") pochopitelně zapisujeme bez českých háčků a čárek - při zapisování by se nám taková písmena sice v okénku zobrazila, ve výsledku však už je program bude ignorovat a nechá místo nich mezery. Klepneme na OK (popřípadě na klávesu Enter), a na obrazovce nám okamžitě naskočí žádaný horoskop s těmi objekty, barvami a parametry, jak jsme si je předem přednastavili. V textovém sloupci vpravo od "kolečka" máme odshora základní písemné a číselné údaje - jméno, datum, čas, souřadnice místa narození, použitý systém domů, typ zodiaku, juliánský den, délky domů, délky a šířky planet atd. K tomu malé vysvětlení: v závorce za časem narození budeme mít uvedeno ST +1:00 GMT, nebo DT +1:00 GMT. První údaj znamená středoevropský čas (Standard Time), druhý nám naskočí při letním čase (Daylight Time), pokud při zadání v okénku "Daylight?" vyplníme "yes". Oboje se vztahuje ke světovému času na Greenwichi (GMT = Greenwich Mean Time). Aspektové linie ve vnitřním kruhu horoskopu dostaneme některé plné, jiné tečkované. Program tímto způsobem zhruba rozlišuje, v jakém orbisu příslušný aspekt je: do dvou stupňů je čára zpravidla plná, nad dva stupně tečkovaná, a čím je orbis volnější, tím jsou tečky dále od sebe.


Kromě základního, standardního zobrazení horoskopu máme nyní k dispozici i celou řadu dalších možností. Potřebujeme-li z nějakého důvodu znát délku planet a domů s přesností na 1 úhlovou vteřinu, dosáhneme jí volbou VIEW –> PRINT NEAREST SECOND, zobrazení paralel místo délkových aspektů dostaneme po volbě VIEW –> PARALLEL ASPECTS. Jakékoliv jiné objekty, o které máme zájem a které jsme vynechali v základním nastavení, můžeme zobrazit pomocí volby SETTING –> RESTRICTIONS, některou z hvězd (stálic) pak volbou SETTING –>  STAR RESTRICTIONS. Máme-li zájem o pozice planet atd. v rovníkové souřadné soustavě (v rektascenzi a v deklinaci) místo v ekliptikální délce a šířce, zvolíme SETTING –> CALCULATION SETTINGS, ve sloupci vpravo zaškrtneme okénko "Equatorial Positions", a v rámečku nad tímto řádkem ("Display Format") zaškrtneme buď "Hours & Minutes" - výsledek v textovém sloupci vedle "kolečka" dostaneme ve formátu hodiny a minuty, nebo zaškrtneme "360 Degrees" a výsledek bude ve stupních a jejich desetinných zlomcích. (Případně zobrazené paralely budou v tomto případě deklinační.) Tabulku aspektů (délkových i paralel) v grafické podobě získáme postupem CHART –>  ASPECT MIDPOINT GRID. Kromě značek aspektů v předvolených barvách tu máme v druhé polovině tabulky tzv. midpunkty (poloviční vzdálenosti), zobrazené ovšem pouze grafickými značkami znamení, ve kterých se nacházejí. Chceme-li jejich hodnoty získat přesněji (číselně), provedeme to z horní lišty nabídkou VIEW a vypnutím volby SHOW GRAPHICS. Získáme tak nejen přesné číselné pozice midpunktů, nýbrž i odchylky aspektů od jejich přesných hodnot do plusu i do mínusu (ve stupních a minutách). Volbou CHART –> CHART SETTINGS a následným zaškrtnutím okénka u řádku "Text Aspect Grid Shows Aspect Configuration" (třetí okénko shora) se nám pod takto získanou číselnou tabulkou aspektů vytisknou i přítomné aspektové konfigurace (T-kvadratury, Velké trigony atd.), program jich však bohužel rozeznává jenom několik základních. Písemný seznam aspektů dostaneme volbou CHART –> ASPECT LIST, písemný seznam midpunktů volbou CHART –> MIDPOINT LIST. Volbou CHART –> LOCAL HORIZON získáme polohy planet v daném okamžiku vzhledem k horizontu a světovým stranám, verze 5.41f nám k tomu navíc vykreslí i okamžité polohy nebeského rovníku a ekliptiky. Velmi hezkou možností je volba CHART –> INFLUENCE, která zobrazí vzájemně provázané dispozitorství jednotlivých planet vůči sobě jak z hlediska vládcovství ve znameních, tak i z hlediska vládcovství v domech jako významových ekvivalentech znamení. Skvěle přitom vyniknou zejména recepce, které se zobrazí oboustrannou šipkou mezi dvěma planetami. K návratu z jakékoliv uvedené volby zpět ke standardnímu "kolečku" potom stačí volba CHART –> STANDARD LIST, popřípadě (vracíme-li se z písemné tabulky) provedeme volbu VIEW a znovu zaškrtneme SHOW GRAPHICS. Zajímavou možnost pak navíc poskytuje verze 5.41f: volba GRAPHICS –> ADD ASPECT INFO (poslední řádek dole) nám do textového sloupce vpravo od "kolečka" přidá odstavec, který bodovacím způsobem zhodnotí úroveň vlivu harmonických a tenzních aspektů v horoskopu a jejich celkový součet. Tato možnost má samozřejmě pouze orientační hodnotu, je však docela pěkná.


/ nahoru /

 


ARCHIVACE  -  UKLÁDÁNÍ  HOROSKOPŮ


Tuto funkci umožňuje ASTROLOG  5.40, resp. 5.41f provést několika způsoby. V každém případě je však vhodné vytvořit si nejprve pomocí jiného obslužného programu (například Windows Commanderem) zvláštní adresář, popřípadě více adresářů, do kterých budeme svou práci ukládat - jinak se nám budou vypočtené horoskopy ukládat do celkové množiny všech technických, datových a podpůrných souborů tohoto programu a za pár týdnů se v nich absolutně nevyznáme.


Potřebujeme-li v budoucnosti s horoskopem jakkoliv dále pracovat (například počítat progrese, tranzity, provádět partnerské sestavy a podobně), je vhodné uložit si vypočtený radix volbou FILE –>  SAVE CHART INFO. V tabulce, která nám naskočí, si v prostředním okně ("Složky:") otevřeme předem připravený adresář, v okénku vlevo dole ("Uložit soubor jako:") v nabídce zvolíme "Data Files (*.DAT)", do okénka vlevo nahoře ("Název souboru:") místo hvězdičky vepíšeme jméno, pod kterým chceme soubor uložit, a klepneme na OK. Soubor se uloží (jeho objem je kolem 100 bytů, tedy cca 0,1 kB), a kdykoliv v budoucnosti ho opět můžeme vyvolat postupem FILE –> OPEN CHART, otevřením příslušného adresáře v okně "Složky:" a poklepáním na jméno souboru v okně "Název souboru:".


Druhou možností je uložení horoskopu volbou FILE –> SAVE CHART POSITIONS a dále stejným postupem jako v předešlém případě. Tentokrát se ovšem data uloží v objemu 1,7 kB, zaberou tedy téměř dvacetkrát více prostoru, a navíc při zpětném vyvolání (OPEN CHART) se už na rozdíl od předchozího případu místo data, času a zeměpisných souřadnic zobrazí v textovém sloupci vedle "kolečka" pouze informace "No time or space".


Je ovšem třeba upozornit, že program při tomto ukládání akceptuje jména souborů pouze ve formátu MS DOS, jejich délka proto nesmí přesáhnout osm znaků, jména nesmí obsahovat mezery ani čísla a pochopitelně ani českou diakritiku (háčky a čárky). Je proto nabíledni, že budeme-li takto chtít ukládat větší množství horoskopů, za krátký čas se v jejich jménech přestaneme orientovat. Nabízí se tu proto ještě další možnost - ukládat soubory jako grafiku ve formátu .bmp, a sice volbou FILE –> SAVE CHART BITMAP. V okénku vlevo dole ("Uložit soubor jako:") zvolíme "Windows Bitmap (*.BMP)", a v okénku vlevo nahoře opět místo hvězdičky vepíšeme jméno. Stejně jako v prvním případě může být sice dlouhé pouze osm znaků, a celkový objem takto uloženého souboru je kolem 170 kB, důležité však je, že je možné s ním dále pracovat v jakémkoliv grafickém editoru. Dá se tak překopírovat do jiného archivního adresáře pod Windows, následně přejmenovat libovolně dlouhým názvem včetně mezer i české diakritiky (třeba Vopičková Anastázie), a nakonec převedením do formátu .GIF je možné zmenšit jeho objem na cca 20 kB. I tak je to sice oproti prvnímu případu mnohonásobně víc, a je také zřejmé, že takový soubor může sloužit už pouze jako archivní a dále s ním astrologicky pracovat už nelze, díky libovolně dlouhému českému jménu však můžeme mít takových archivních horoskopů tisíce, a stále je možné se v nich s přehledem vyznat.


/ nahoru /

 


PROGNÓZY


Přímým zadáním umožňuje ASTROLOG verze 5.40 i verze 5.41f počítat primární a sekundární direkce a tranzity. Horoskopy revolucí (solárních, lunárních atd.) je samozřejmě možné počítat také, postup je však poněkud složitější a dostanu se k němu v závěru této kapitoly.


Sekundární direkce (progrese) jsou nejjednodušší. V prvé řadě je nutné zadat základní horoskop (radix) ať už volbou INFO –> SET CHART INFO, nebo přímým natažením z archivu (FILE –> OPEN CHART). V dalším kroku provedeme INFO –> PROGRESSED AND NATAL, a na obrazovku nám okamžitě naskočí progresivní horoskop ve vztahu k radixu. Vnitřní kruh planet a soustava domů patří radixu, ve vnějším kruhu (blíže k zodiaku) jsou zobrazeny planety progresivní, aspektové čáry jsou vedeny od progresivních planet k planetám a klíčovým bodům radixovým. V textovém sloupci vpravo patří tabulka délek domů k radixu, délky planet patří planetám progresivním. Používáme-li verzi 5.40, je nyní užitečné pomocí volby SETTING –> ASPECT  SETTINGS snížit přednastavené orbisy aspektů, popřípadě zrušit některé vedlejší a podružné aspekty (kvintily, polokvadratury a pod.), čímž se nám síť aspektových čar ve vnitřním kruhu velmi zpřehlední. U verze 5.41f můžeme mít snížené orbisy už předem nastaveny, tato operace nám tedy odpadne, a navíc tu máme i dvě dost podstatná vylepšení. Především se nám v textovém sloupci nahoře zobrazí dvě hlavičky - pod nadpisem "Inner ring:" máme údaje patřící k radixu, pod zeměpisnými souřadnicemi místa narození pak máme druhý odstavec, nadepsaný "Outer ring progressed to:" s datem a časem poloh progresivních planet. To je užitečné vylepšení, které u verze 5.40 velmi citelně chybí. Druhé vylepšení, které verze 5.40 nemá, spočívá ve volbě SETTING –>  PROGRESS RESTRICTIONS, kde si můžeme pouhým zaškrtnutím zrušit zobrazení ASC, DES, MC a IC (v sekundárních direkcích jde pouze o pohyby planet ve dnech po narození).


Je ovšem zapotřebí si uvědomit, že takto získaný horoskop je počítaný k aktuálnímu datu, načtenému ze systémového času počítače. Pokud chceme získat progrese k datu narozenin podle klasického klíče jeden den po narození = jeden rok života, klepneme v horní liště na INFO, potom ve čtvrtém řádku SET CHART # 2 INFO, a v tabulce "Enter Chart # 2 Info" nastavíme potřebné datum a čas.


Primární direkce: po zadání radixu provedeme volbu CHART –> PROGRESSIONS, v rámečku vlevo dole ("Progression Settings") zaškrtneme "Solar Arc Progression", a potvrdíme OK. Další postup je stejný jako u progresí (INFO –> PROGRESSED AND NATAL), a také zobrazení a další podrobnosti se shodují s tím, co jsem napsal v předchozích odstavcích. Direkční klíč, se kterým program pracuje, je Ptolemaiův (1 stupeň = 1 rok), a bohužel nejde změnit.


Tranzity: po zadání radixu provedeme volbu INFO –> TRANSIT AND NATAL, ostatní je opět shodné s progresemi i direkcemi, včetně získání tranzitů k libovolnému jinému datu a času než je datum a čas aktuální. S velkou výhodou tu však můžeme použít funkci animace. V horní liště klepneme na ANIMATE, potom JUMP RATE, a v menu si zvolíme krok, se kterým chceme animaci provádět (devět možností od sekundy až po tisíciletí). Animaci, která se nám okamžitě po této volbě rozběhne, zastavíme stiskem klávesy P (pause), a můžeme pokračovat v dalších volbách: postupem ANIMATE  –>  JUMP  FACTOR si můžeme určit, jestli chceme postupovat po 1 nebo více zvolených jednotkách (můžeme tak "jet" například v pětiminutových krocích), ANIMATE –>  REVERSE DIRECTION spustí animaci zpětně (i během probíhající animace můžeme měnit směr posunu dopředu a dozadu opakovaným tisknutím klávesy R), při zapnuté pause (P) můžeme po zvoleném kroku postupovat vpřed nebo vzad opakovaným tisknutím kláves  +  nebo  -. Velmi názorně tak můžeme pozorovat měnící se aspektové vazby tranzitujících planet k planetám a uzlovým bodům radixovým v průběhu času.


Solární revoluce: postup při výpočtu tohoto prognostického horoskopu je poněkud složitější než v předchozích případech. Po zadání radixu provedeme v první řadě volbu VIEW –> PRINT  NEAREST SECOND, v textovém sloupci vpravo se nám zobrazí délky všech prvků ve formátu stupně, minuty a vteřiny. Protože nám jde o přesnou délku Slunce v okamžiku narození, poznamenáme si tuto délku na kousek papíru. Potom zvolíme INFO –> SET CHART # 2 INFO, zadáme datum narozenin v tom roce, pro který chceme solár počítat, čas nastavíme na poledne, a potvrdíme volbu stiskem OK. Po další volbě INFO –> COMPARISON CHART nám naskočí porovnávací horoskop, kde stejně jako v předchozích případech vnitřní kruh planet a domy jsou radixové, vnější kruh planet plus ASC, MC, DES a IC patří solárnímu horoskopu. Délka Slunce v textovém sloupci vpravo ovšem nebude odpovídat jeho délce v radixu, jak ji máme poznamenanou. Spustíme proto opět animaci, jak byla popsána v případě tranzitů, podle potřeby dopředu nebo dozadu, pozorujeme měnící se délku solárního Slunce, a stiskem klávesy P zastavíme animaci v okamžiku, kdy solární Slunce dosáhne délky shodné s délkou jeho radixové polohy s přesností na 1 úhlovou vteřinu. Pokud chceme znát přesný čas této konjunkce, zjistíme ho postupem INFO –> SET  CHART # 2 INFO, u verze 5.41f máme tento čas přímo uvedený v textovém sloupci v hlavičce pod nadpisem "Outer ring:".


Stejný postup jako u solární revoluce použijeme i tehdy, chceme-li počítat revoluci lunární nebo planetární. Aspektové tabulky ke všem takto získaným předpovědním horoskopům (CHART –> ASPECT MIDPOINT GRID) jsou postaveny tak, že v prvním sloupci zleva jsou planety radixové, v první řádce shora jsou planety, odpovídající té které prognostické metodě.


/ nahoru /

 


PARTNERSKÉ  HOROSKOPY


Zadáme nativity prvního a druhého partnera buď postupem INFO –> SET CHART INFO pro prvního, INFO –> SET CHART # 2 INFO pro druhého z partnerů, nebo vyvoláním z předem vytvořeného archivu FILE –> OPEN CHART a FILE –> OPEN CHART # 2. Na monitoru se nám zobrazí horoskop prvního z partnerů, a dále máme na výběr jednu ze čtyř možností:


1) INFO –> COMPARISON CHART zobrazí (podobně jako jsem to popsal v případě prognóz) ve vnitřním kruhu horoskopu planety a individuelní domy prvního, ve vnějším kruhu (blíže k zodiaku) planety a uzlové body (ASC, DES, MC a IC) druhého z partnerů, aspektové čáry pak směřují od planet jednoho k planetám druhého. V textovém sloupci vpravo od "kolečka" opět patří délky domů k radixu prvého, délky planet k radixu druhého partnera. U verze 5.41f pak znovu máme dvojitou hlavičku - pod "Inner ring:" jméno a data narození prvního, "Outer ring:" druhého z partnerů. Aspektová tabulka (volba CHART –> ASPECT MIDPOINT GRID) je postavena stejně jako v případě prognóz - planety prvního z partnerů jsou v prvním sloupci vlevo, planety druhého partnera v první řádce shora.


2)  INFO –> SYNASTRY CHART zobrazí do sítě domů prvního z partnerů pozice planet druhého, aspekty patří tentokrát pouze planetám druhého z partnerů. Vhodně to opět dokumentuje verze 5.41f, kde v prvním odstavci hlavičky pod nadpisem "Synastry. Houses:" máme uvedeno datum, čas, místo a zeměpisné souřadnice prvního partnera, kterému patří i délky domů, v druhém odstavci pod hlavičkou "Planets:" pak jsou data narození druhého, jemuž patří také délky planet. Verze 5.40 toto bohužel neumí, a v hlavičce tak stále zůstávají pouze data prvního z partnerů, což činí výsledný horoskop po uplynutí nějaké doby od výpočtu zcela nesrozumitelným.


3)  INFO –> COMPOSITE CHART vytvoří vztahový horoskop, kde polohy planet a uzlových bodů se nacházejí přesně v polovičních vzdálenostech planet a bodů každého jednotlivého radixu. Pro příklad: Slunce prvního partnera stojí v radixu na délce 20 stupňů Kozoroha, Slunce druhého na délce 10 stupňů Štíra, délka Slunce v kompozitním horoskopu proto bude 15 stupňů Střelce. U verze 5.41f jsou v hlavičce opět data a místa narození obou partnerů.


4)  INFO –> TIME / SPACE MIDPOINT CHART je umělý horoskop, spočítaný pro datum a čas přesně v polovině mezi daty a časy obou partnerů a pro místo se zeměpisnými souřadnicemi přesně v polovině mezi místy narození obou z nich (tzv. kombin). Obě data i místa znovu tiskne v textovém sloupci pouze verze 5.41f.


Při střídání jednotlivých zobrazení doporučuji vrátit se vždycky nejprve k základnímu zobrazení prvně zadaného horoskopu volbou INFO –> NO RELATIONSHIP CHART, a teprve potom klepnout na další volbu. Jinak riskujeme, že program začne zmatkovat a ukazovat nesmyslné obrázky.


/ nahoru /

 


POROVNÁNÍ  VÍCE  HOROSKOPŮ


Program umožňuje vzájemné porovnávání až 4 horoskopů naráz. Po volbě INFO –> CHART # 3  AND # 4 nám naskočí tabulka, ze které můžeme zadávat jednotlivé horoskopy buďto stažením z již existující databáze (levý sloupec OPEN CHART...), nebo ručním zadáváním jednotlivých dat (pravý sloupec SET CHART INFO...). Ve spodní části tabulky je rámeček označený "Wheel Chart Is", ve kterém můžeme po zadání všech horoskopů zaškrtnutím zvolit zobrazení jednoho (prvně zadaného) horoskopu ("Single Wheel"), dvou ("Dual Wheel") - ten je shodný s již popsanými komparativními horoskopy, tří ("Tri-Wheel") nebo čtyř ("Quad-Wheel") horoskopů - tady je rozdíl proti předchozím zobrazením v tom, že planety prvně zadaného horoskopu jsou v největším kruhu (nejblíže zodiaku), k prvně zadanému horoskopu patří také soustava domů, a planety dalších dvou (tří) horoskopů se zobrazují v soustředných kruzích vždy blíže a blíže ke středu. Z takového zobrazení je zřejmé postavení planet dvou nebo tří partnerů v individuelních domech prvního, zcela zde však chybí aspektové čáry, které se pro tento případ už nedají sestrojit.


/ nahoru /

ASTROKARTOGRAFIE


je další velmi užitečnou funkcí programu ASTROLOG v obou jeho verzích. Po zadání nativity ať už formou INFO –> SET CHART INFO nebo stažením z databáze (FILE –> OPEN CHART) a následnou volbou CHART –> ASTRO-GRAPH získáme mapu světa, přes kterou je vedena řada svislých přímek od severu k jihu a mnoho sinusovkám podobných křivek. Svislé linie zobrazují průběh MC a IC, křivky přísluší průběhům ASC a DES. Pro porozumění této mapě je velmi žádoucí mít volbou VIEW –> SET COLORS zapnuté barevné zobrazení jednotlivých živlových elementů, v černobílém provedení je mapa dost obtížně srozumitelná. Zvolíme-li si tak například pro ohnivý element červenou barvu a pro vzdušný element modrou, okamžitě se nám polovina křivek na mapě zobrazí červeně (ASC) a polovina modře (DES). U počátků červených křivek na spodním (jižním) okraji mapy máme vždycky zobrazenu některou z planet. Je-li u tohoto počátku zobrazený například Jupiter, můžeme sledováním této červené křivky zjistit, ve kterých místech na Zeměkouli by se pro zadaný radix (respektive pro zadané datum a čas) nacházel Jupiter přímo na ascendentu. U severního okraje mapy se nám barva křivky ve většině případů změní z červené na modrou a klesá zpátky k jižní straně - pro uvedený příklad by to znamenalo, že v místech, kterými tato modrá křivka prochází, by se Jupiter nacházel přímo na descendentu. A podobné je to i s MC a s IC. Zvolíme-li pro živel země černou barvu a pro živel vody barvu zelenou, polovina svislých přímek na mapě bude černá (MC) a polovina zelená (IC), a planety, které se na koncích těchto linií nacházejí (tentokrát na jižním i na severním okraji mapy) pak ukazují, ve kterých místech na Zemi by se taková planeta pro zadané datum a čas nacházela přímo na MC nebo přímo na IC.


/ nahoru /

EFEMERIDY


Užitečná je rovněž funkce výpočtu efemerid, a to zejména ve své grafické podobě. Zadáme-li volbou INFO –> SET CHART INFO libovolné datum, čas 0:00 a do okénka "Time Zone" vepíšeme nulu (místo v tomto případě není důležité, zadat je však musíme, jinak program hlásí chybu), například 5. května 2003, 0:00 GMT, a provedeme volbu CHART –> EPHEMERIS, naskočí nám okamžitě grafická tabulka průběhu poloh planet během celého května roku 2003 v 0 hodin světového času (vodorovné řádky odpovídají dnům, svislé sloupce znamením). Po volbě VIEW a vypnutí SHOW GRAPHICS se nám zobrazí polohy všech planet v číselné podobě - například Venuše 5. května 2003 v 0:00 GMT bude mít polohu 16°06¢ Berana, a v tabulce proto najdeme údaj 16Ar06. Použijeme-li nyní (při zapnutém grafickém zobrazení) volbu GRAPHICS –> MODIFY  CHART, zobrazí se nám průběh poloh planet během celého zadaného roku, takže máme okamžitě před očima kupříkladu všechny retrogradity nebo vícenásobné konjunkce (v roce 2003 to například ve třetí dekádě srpna bude velmi těsná trojkonjunkce Slunce, Jupitera a Venuše na konci znamení Lva). I tady pak je velmi užitečné rozlišit barvami jednotlivé planety podle jejich příslušnosti k živlovým elementům (například červená barva pro ohnivý živel zobrazí červeně i všechny linie příslušející Slunci, Marsu a Jupiteru podle jejich domicilů Lva, Berana a Střelce).


/ nahoru /

 


NĚKTERÉ  DALŠÍ  ZAJÍMAVÉ  FUNKCE


Kalendář: po volbě CHART –> CALENDAR se zobrazí kalendář pro zadaný měsíc, volbou GRAPHICS –> MODIFY CHART obdržíme kalendář na celý rok.


Východy, západy a kulminace: volbou CHART –> RISING AND SETTING získáme pro zadaný den a zeměpisnou polohu tabulku přesných časů východů, západů, horních a dolních kulminací (průchodů MC a IC) všech těles, která máme v základním nastavení přednastavena, nebo která si dodatečně zvolíme postupem SETTING –> RESTRICTIONS.


Čtvercové zobrazení: pokud se nám z nějakého důvodu zobrazí "kolečko" horoskopu šišatě, vrátíme mu kruhový tvar volbou GRAPHICS –> SQUARE SCREEN.


Volba velikosti znaků:  GRAPHICS –> CHARACTER SCALE, možné jsou čtyři velikosti.


Zobrazení "kolečka" bez aspektů: GRAPHICS –> MODIFY DISPLAY.


Zobrazení bez textového sloupce: GRAPHICS  –>  vypnout SHOW CHART INFO.


Čas mezi daty: po zadání dvou různých nativit volbou INFO –> DATE DIFFERENCE CHART získáme tabulku, která nás informuje, kolik let, měsíců, týdnů, dní, hodin, minut a sekund uplynulo od jednoho data ke druhému.


Biorytmy: po zadání nativity a volbě INFO –> BIORHYTHM CHART se nám zobrazí průběh fyzického, citového a intelektuálního potenciálu v daném dni.


Přesné časy aspektů: Pokud po spuštění programu, když máme na monitoru aktuální stav oblohy v daném okamžiku, provedeme volbu CHART –> TRANSITS, a v tabulce "Transit Type" vlevo nahoře zaškrtneme volbu "Transit To Transit Hits", dostaneme přesné časy exaktních vzájemných aspektů, do kterých se dostávají planety v daném dni, popřípadě přesné časy vstupů planet do jednotlivých znamení. Chceme-li získat přehled časů přesných aspektů planet v průběhu celého měsíce, stačí zaškrtnout v tabulce "Search For Hits Over" vpravo nahoře "Given Month". Zaškrtneme-li "Given Year", nevypočítá se nám tabulka celá, i tady však máme možnost pomocí volby ANIMATE a kláves + nebo - postupovat po zvoleném kroku (dni nebo měsíci) dopředu nebo dozadu. Pokud se nám u některé planety v tabulce objeví informace "S/R", znamená to, že v tom dni a okamžiku se mění směr jejího pohybu z direktního na retrográdní, naopak informace "S/D" znamená změnu z retrográdního pohybu na direktní. Provedeme-li volbu CHART –> TRANSITS při zadaném radixu a zaškrtneme-li v tabulce "Transit Type" okénko "Transit To Natal Hits", vypíší se nám časy přesných aspektů transitujících planet k planetám radixovým v celém právě probíhající měsíci. Případnou změnu dne, měsíce nebo roku, pro které nás tranzity k zadanému radixu zajímají, můžeme nastavit změnou data v rámečku vlevo dole ("Do Transits For"). A pokud by nás v daném období (dni, měsíci, roce) zajímaly tranzity pouze jedné planety, například Saturna, můžeme si všechny ostatní planety vyřadit zaškrtnutím v tabulce, kterou získáme volbou SETTING –> TRANSIT RESTRICTIONS. Musíme však při tom všem dbát na to, abychom neměli současně v menu INFO zaškrtnutou volbu TRANSIT AND NATAL, protože v takovém případě by nám program v tabulce vypisoval zcela nesmyslné výsledky! Chceme-li přejít od grafického zobrazení tranzitů pro zadaný radix v daném dni (kterou jsme provedli volbou INFO –> TRANSIT AND NATAL) k písemné tabulce přesných časů, musíme napřed provést volbu INFO –> NO RELATIONSHIP CHART, a teprve potom, jako další krok, provést CHART –> TRANSITS atd.! Zpět z písemné tabulky ke grafickému zobrazení tranzitů se dostaneme opětovnou volbou VIEW –> SHOW GRAPHICS a INFO –> TRANSIT AND NATAL.


 


Program ASTROLOG 5.40 i 5.41f disponuje celou řadou dalších grafických i tabulkových možností, množstvím předvolitelných maker, přepínačů a klíčů, nastavováním nejrůznějších možností zobrazení atd., k jejich plnému využití však vede cesta už pouze prostudováním celého stostránkového anglického manuálu, který je na internetu volně k dispozici. Funkce, které jsem se v tomto krátkém návodu pokusil popsat, ale zcela postačují k ovládání programu při všech běžně používaných operacích astrologické praxe.


Z anglického originálu přeložil Petr Trnka


/ nahoru /

Download programu zdarma

 

Astrolog 5.40

 

Efemeridy k programu v rozmezí 5260 př.n.l. až 3501 n.l.


Připravujeme:

 

Download české verze a dalších novějších verzí programu


/ nahoru /

 

 

 

Máte-li dobrý nápad, nebo užitečný odkaz, napište nám do komentářů. Vaše podněty budeme zpracovávat.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

1xbet login mobile g188gu

(Tarynnnob, 7. 12. 2023 21:19)

You expressed this terrifically!

быстрая регистрация

(Tarynnnob, 7. 12. 2023 16:36)


Useful information. Regards!

Transform Your Verve: The Four Agreements Quarterly as Your Priestly Lodestar

(RobertRub, 7. 12. 2023 14:48)

In a fast-paced world where time's demands over carry off rank, the peregrination of inner and live crop can sense like a distant dream. In what way, the innate request to evolve, to delve deeper into our true selves, and to connect with our higher expressly remains a fundamental intimate of our human experience. If you've been searching proper for Four agreements a profound catalyst to ignite your search after instead of self-discovery and transfiguration, look no further than the "Aligning with Your Higher Self" journal.

Unveiling the Course to Transformation

At its callousness, the "Aligning with Your Higher Self" almanac encapsulates the scholarship derived from Don Miguel Ruiz's groundbreaking book, "The Four Agreements." These four guiding principles – Be Impeccable with Your Report, Don't Write down Anything Personally, Don't Contrive Assumptions, and Unendingly Do Your Most appropriate – provide enigmatic insights into living an authentic, sure duration in unity with your higher self.

The Chronicle: Your Chaperone on the Tour

https://transformwithagreements.com/

What makes this record book an indispensable device for your journey? Abate's delve deeper:

1. Be Impeccable with Your Word
Affirmation: "Today, I speak my truth with neck and integrity."
Question: "Can I share today with unwavering directness and kindness?"

2. Don't Take Anything Personally
Affirmation: "I unfetter the weigh down of others' judgments."
To question: "How can I detach from external opinions and espy inner peace?"

3. Don't Make Assumptions
Affirmation: "I seek clarity sometimes non-standard due to unsheltered and upfront communication."
Problem: "Am I avid to ask questions and upon misunderstandings today?"

4. Always Do Your Best
Affirmation: "Today, I contribute my most beneficent application to every task."
Challenge: "Can I commit to high quality and wholeheartedly initiate in all I do?"
A Glimpse into Your Permutation

The "Aligning with Your Higher Self" journal is more than a mere notebook; it's your daily manual on a journey of self-discovery. It nurtures mindfulness, cultivates emotional resilience, and deepens your connection with your authentic self.

Cook up each morning, origin the pages of your album to call up a changed affirmation and call into aligned with one of the Four Agreements. As you enfold the affirmation, you fix a effective goal proper for your day. The accompanying test becomes a in the flesh attraction to embody the agreement in your thoughts, words, record and actions.

With each entry, you stay the principles of the Four Agreements, transforming them from concepts into day after day practices. From time, this journal guides you toward scholarly in person expansion and ecclesiastical awakening.

скачать 1xbet на android россия s64tgx

(Tarynnnob, 7. 12. 2023 12:13)


With thanks! I appreciate it!

Offrez un moderne apparence à votre caisse avec coveringvoiture.be

(Harlanmaize, 7. 12. 2023 8:12)

Tu veut à apporter un choc de frais à votre voiture ou à lui offrir un style unique ? Coveringvoiture.be est du spécialiste du recouvrement de cars ( wrapping) chez qui il faut établir relation. Basée en Belgique, cette entreprise chevronnée s' chargera de wrapper ton bagnole, camionette ou de plus sous du film collant de bonne fabrication. Explorez plein ce qu'c' est necessaire apprendre chez le job de wrapping offert de coveringvoiture.be.

En quoi réside le wrapping bagnole ?

Du wrapping correspond à couvrir la carrosserie d’ véhicule via un film collant vinyl de bonne maîtrise. Cet film épouse parfaitement les contours de la voiture et protecteur sa teinte contre de conditions atmosphériques ardues tout en lui donnant un look spécial avec la teinte et la finissage de ton préférence.

https://king-bookmark.stream/story.php?title=donnez-un-recent-style-a-ta-bagnole-avec-coveringvoiture-be#discuss
https://public.sitejot.com/dohn89snider.html
https://bookmarking.win/story.php?title=donnez-un-moderne-look-a-votre-caisse-avec-coveringvoiture-be#discuss
https://superurok.ru/user/villadsen94aguirre
https://www.boredpanda.com/community/chengotte878/

Du film exploité via coveringvoiture.be est respirant, résistant, antigriffes et nettoyable. Il se trouve être installé à la main via de experts rodés lors du traitement entier intégrant lavage, placement sur pleins de parties (capot, vitres, plafond, ainsi de suite) et finition parfaite. Le score est bluffant !

Quelle raison a créer envelopper cett bagnole ?

https://maps.google.gg/url?q=https://rentry.co/fdp457
https://maps.google.com.qa/url?q=https://rentry.co/fdp457
https://anotepad.com/notes/ajmmbeb2
https://digitaltibetan.win/wiki/Post:Apportez_un_nouveau_style_ta_caisse_avec_coveringvoiturebe
https://okniga.org/user/Dohn54Snider/

Cliquez les majeurs bénéfices du wrapping bagnole :

• Neuf look spécial et particularisé

• Vaste éventail de nuances et fignolages

• Défence de la peinture initiale

• Entretien allégé

• Replacament à récent visible

• Amélioration de la coût du véhicule

• Placement rentable

CoveringVoiture.be : des experts à votre service

En plus de 10 piges dans commerce de le wrapping en royaume de Belgique, CoveringVoiture.be maîtrise plusieurs de finesses de cett compétence. Son escouade aguerris brille pour les projets automobiles exigeants. Ils besognent avec minutie pour chaque chantier afin d' verifier que le résultat se trouve être à la hauteur de vos attentes.

Afin d' un wrapping auto de facture faites demande avec de pros de CoveringVoiture.be !

# BіG bonus

(Justinkat, 6. 12. 2023 2:46)

Best Spоrtbеttіng site
get our free bonuses


go now https://tinyurl.com/av2cyttk

https://clck.ru/36Evxq

(Lucillewouff, 5. 12. 2023 4:24)

https://clck.ru/36Evxq

Jak často vidíte sny? Co děláte potom?

(AlinaDox, 4. 12. 2023 5:40)

Ahoj Přátelé!
Jak často vidíte sny? Co děláte potom? Jen zapomínáte nebo se snažíte pochopit jejich význam a dopad na váš život!
Spánek je důležitý aspekt pravé hemisféry mozku lidí, přenos informací z podvědomí, dává důležité signály a někdy dokonce předpovídá budoucí události!
Mnohým se může zdát, že výklad snů je velmi obtížný, ale není tomu tak, pokud přistupujete správně a studujete vše podle snů.
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-strah/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-jahta-2/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-ubit-zmeju/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-tort/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-tvorog/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-gnojnik/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snjatsja-golubi/

sen pro každou příležitost, nic navíc jen dešifrování snů, flexibilní hledání a maximální přínos pro váš život a úsilí!
Přejeme hodně štěstí a prosíme o odpuštění, pokud se k vám zpráva dostala náhodou!

What Way to Catch such Main Dependable and Esteemed Towing Maintenance of Your Conveyance

(Jamesdoumb, 3. 12. 2023 23:08)

During some dot, largely drivers see the situation that those men demand instant carriage towing services — if you’re cast away wayside plus a stead tire afar on or after home or require one emergency trail after an accident previous to breakdown. However not each drag camion troops tender this like plane of maintenance and capability. Finding one who is reliable carries quietness of discernment yon your transportation tin get securely brought sans delays before wound. These guide covers such tone circumstances separating tall-quality towing actions on or after unreliable ones.

Assessing Emergency vs Standard Towing Contexts
Pulling assistance ordinarily descend below deuce spacious categories conditional on such rigor of vehicle affairs or spot:

Exigency Wayside Ministration: Needed during disabled in uncertain locations without possibilities driving additional or demanding knotty apparatus like large wagons. Yon sketches appeal peak necessity with towers arriving inside about 30-60 proceedings safely posterior to touched.

Non-Emergency Pulling: Typically planned assignments of general auto relocation where conveyances remain working sufficient reaching repair facilities previous to memory yards without occurrence. Speed signifies minus which purveys suppleness choosing respectable parties at nether convenience rewards.
https://www.yelp.com/biz/j-and-t-towing-suisun-city
Surrounded by uncounted regions, crisis drag valuations too transcend standard rating conceded on-call labor planning or liability busy operation specialized apparatus during extreme crashes.

Gestures of the Trustworthy and Professional Drag Camion Company
Such largely critical indicators differentiating trade leaders come down to safety, care or responsiveness:

-Competent Customer Service: Property spires endure in consistent communication on or after original displace via final conveyance, providing arrival estimates thereafter updates helping decrease owner anxiety for the period of this development.

-Vehicle Protection: Reputable parties properly secure machines impeding detrimental hauler pallet abrasions, guard grazes previous to additional structural impairment throughout carriage through thongs, heave cushions and avoidance of dragging.

-Paragon Rejoin Era: Whilst conditional on tower propinquity, satisfactorily-coordinated order networks often bash crisis scenes inward 45 transactions of preliminary calls to expedite want collision/breakdown relief.

-Proper Sanction: Allowed trail wagons frankly display required enrollments, US DOT numbers or appropriate state/zonal permits about legal operation.

Escape moment-guessing recommendations - enquire to see every effective licenses or free conveyor documentation onsite rather than connections. Reputations travel on line fill all obedience and insurance duty protecting regulars financially.

Expense Contemplations with Hauling Parties
Omit faced plus serious protection menaces demanding early responder-level heed, consumers shouldest not pay exigency damages exceeding two to three instances accepted prices. Such likens norm per mile accuses extending $3-$10 contingent on zone of rudimentary non-incident tows. Wait for plusher wagons pounding the tall end of carriage wanting especial charge.

Of path mitigative contexts like pulling/distillation, accident fluidic scour outs, admin damages apply - but reputable transporters particular rational juncture-based charges reconciled to genuine charges contracted, nay revenue luck from hopeless holders. Sure screen shrub kits abuse weaknesses bilking via ambiguity or enticement-and-swap stratagems.

A Complete Lead to Outline Thy Correlated Intelligent Abode Makeover

(VictorRew, 3. 12. 2023 8:36)

These lead shall walk through tonality components shaping these residences of the fate inside reach today thanks to multiplying IoT (Net of Objects) ingeniousness. We shall hide by what means re-imagining spaces leveraging integrated electronics simplifies quite nor overpowers breath via willing contrivance.

Envisioning Thy Paragon Intelligent Abode Way of life
Such first footfall at the time that schematics motorized animation contains just travel thine family while envisaging paragon sketches improving chores via smooth technical harmonization.

Pay heed to specks causing continuous annoyances first. Perform you forget disabling devices squandering notes while off? Touch uneasy on every side security hazards during roaming? Regulate flame or chilling chamber-by-chamber inaccurately toll more? Cunning home systems direct yon past automation.

Too tone environmental annoyances resembling glaring spark or breezy areas interference console. Cyberspace detectors could self-accommodate conditions advancement informality rather than requiring volume employer intercession over and over.

Finish by conceiving dream convenience attributes thou wouldst love display once likewise! Plus the right coalition of ingredients, even fierce aspirations turn permitted.
https://www.yelp.com/biz/full-spectrum-technology-group-lafayette
Methodical Wiring and Honest-Abode WiFi Ruminations
Ere superposition unified motorization sorcery, residences require sturdy wiring or radio lacework surely delivering facts crosswise every endpoints. These restless scheme shifts device control precepts, live video, sensor remote measurement and intermediate brooks simultaneously sans blockage that impedes show.

Talk over sparkies and short tension Audiovisual adepts outline ample destiny-proof volume plus Categorization intranet cables, HDMI/voice abode flows or undertaking-grade Wireless fidelity lattice organizations whether needy beforehand. Albeit unseeable conclusion touches, properly outline backbone substructuremakes smooth combination possible impeding truncated capabilities regretted posterior at the time that enlargement.

Ingressive Approach and Safety: Direct and Monitoring beginning Anywhere
Cunning residences safely receive dwellers and visitors past encrypted figure tonalities entered consoles, machine-driven unlocking gaia-fencing programs before free-by-Wireless propinquity perception dwellers’ phones as those men advance while alerting unusual operation like lengthy inexplicable nonattendances.

Interior and outside surveillance optical deliver animation and filmed footage to telephones beginning company cessation via to unusual proceedings caught throughout holidays carrying quietness of discernment literally wheresoever through terra-fenced alerts assuring family or effects remain protected.

Home Stage or Good-Building Diversion Automation
Reason physically control the twelve ingredients ingressive entertainment in many zones when instinctive phonation commands, touch sieves previous to machine-controlled timetabling reconcile each contrarily?

Smart homes unanimously power fluff apparatuses when not in use while smartly waking apparatus external appetites spontaneously lacking movies previous to song past sensing opening lodging records after work. Operate elaboration gets superseded by effortlessnesscentering your life-style, not apparatus, exhibition

Modo Borrowing Lead: Navigating this Path to Financial Autonomy

(JerryTap, 2. 12. 2023 14:48)

I. Foreword
A. Understanding Modo Credits and Theirs Role surrounded by Pecuniary Outline
Surrounded by this knotty vista of personalized commerce, determination a dependable borrowing answer is imperative. Such guide aims to demystify Fashion Loans, shedding illumination on theirs significance surrounded by this kingdom of financial outline.

B. Why Mode Credits Force Subsist Thy Solution

And numerous credit options available, wisdom wherefore Mode Monies bear out could help thou act one apprised decision yon adjusts and thine pecuniary objectives.

II. That which Sets Fashion Monies Asunder
A. Investigating this Uncommon Attributes of Fashion Loans
https://modoloanreview.com/modo-loan-application-process/
Lithe Repayment Options
Different customary credits, Mode Loans offer suppleness aMId repayment. Debitors tin choose designs that become theirs fiscal location, waning the stress connected plus rigid redemption schedules.
Competitive Divertissement Prices
Modo Credits are contrived to provide fiscal ministration excluding freighting borrowers and excessive pastime valuations. Militant valuations act those gentry an charming alternative of certain questing affordable credit solutions.
III. Applying for Mode Loans
A. Step-by-Step Lead to such Mode Borrowing Effort Development

Creating one Account
Initiating this Fashion loan voyage contains creating a user statement. These footprint insures the individualized familiarity fitted to your pecuniary needs.
Purveying Essential Credentials
Streamlining the effort increase requires gathering and submitting fundamental credentials. Wisdom such demanded forms hastens this confirmation process.
IV. Modo Credits: Admissibility Criteria
A. Who|Qualifies for Modo Monies?

Lowermost Commendation Flock Provisions
Fashion Monies hath exact commendation flock gauges. Discernment certain provisions helps candidates gauge their admissibility or take footprints to improve theirs credit should necessary.
Return or Profession Validation
Manifesting the firm income and employment records be critical. Modo Monies demand authentication to insure borrowers have this signifies to redeem ones own monies conscientiously.
V. Understanding Mode Loan Terms
A. Credit Amounts, Divertissement Rates, and Repayment Menstruations

Tailoring Thine Credit to Befit Thy Needs
Mode Loans conform shifting financial prerequisites, permitting borrowers to choose loan amounts that align plus theirs specific requirements.
By What Means Pastime Valuations Impact Your Recovery
Divertissement prices play the noteworthy role surrounded by the whole expense of the borrowing. Wisdom by what means those gentry impact thine recovery could benefit thou act enlightened conclusions during this application development.
VI. Conduct Thy Financing with Mode Credits
A. Past Fashion Credits Conscientiously

Accounting Tips for Borrowing Repayment
Dutiful fiscal carrying on be essential. This portion tenders practical budgeting tips to aid creditors set apart funds of borrowing repayment without compromising theirs general pecuniary well-being.
Escaping Shared Snares
Directing such borrowing scenery demands cognizance of latent pitfalls. From overspending to neglecting redemption chronologies, such direct purveys visions into common blunders or by what means to avoid those gentry.
VII. Profits of Choosing Mode Monies
A. The Preferences Yon Act Modo Monies the Smart Choice

Prompt Ratification Development
Modo Monies valuing expertness. Such hastened approval development ensures creditors obtain promptly fiscal assistance at the time that they require yon main.
Crystalline Terms or Conditions

Таблетки для потенции по конкурентным ценам в Украине

(Viagra911, 2. 12. 2023 9:38)

Восстановите яркость в своей личной жизни с Viagra911 – вашим надежным партнером для интимного благополучия! Наш интернет-магазин предлагает качественные таблетки для потенции, разработанные для максимального удовлетворения. Забудьте о неуверенности и доверьтесь проверенным решениям.

Viagra911 – это не просто таблетки, это возможность вернуть себе радость от близости. Наши продукты соответствуют высоким стандартам качества, обеспечивая эффективное и безопасное воздействие. Позаботьтесь о себе и своем партнере – сделайте выбор в пользу качественной потенции.

Заказывайте у нас, и вы получите не только конфиденциальность и оперативную доставку, но и возможность наслаждаться полноценными отношениями. Помните, забота о своем здоровье – залог счастливой жизни!

https://viagra911.com.ua - ваш путь к уверенности и ярким моментам в любви с Viagra911!

The Novice's Direct to Successfully Drill Thine Pet

(Wesleystype, 2. 12. 2023 4:53)

A Tiro's Guide to Efficaciously Drill Thy Pet
Training be one essential section of boost a cheery, healthy, or satisfactorily-behaved pet. Whether you hath the new fledgling, an adult rescue hound, before the kitten - ordering elementary politesse or obedience makes of the improve correlation among pets and ones own proprietors. Proper training too holdeth thy pet psychologically and corporeally aroused.

Tonality Kinds of Pet Discipline
Basic Obedience

Converge on commands akin sit, hold on, come, or warp hiking that establish direct, respect, and focus. Yon basal skills purvey the groundwork of general politesse.
https://www.yelp.com/biz/alternative-canine-training-royal-oak-2
Enculturation

Benefit thy pet feel at ease around original persons, kiddies, other beasts. Careful exposure teaches those men to act appropriately for the period of fresh fills before novel circumstances sans fear.

House Discipline

Dogs needeth learn to potty surface instead of interior accidents. Felines tin live drilled to utilization throw cases eschewing untidy misfires throughout your home. Resignation be tone during such development.

Behavior Variation

If pets develop irritating manners resembling checkrein hauling, barking, biting, previous to effects destruction, training aides check certain via intensifying irreconcilable opposite demeanors.

Choosing Dog Training Methods
Premium-Based Training

This very effectual late approach stands on catering stimuli resembling candies and praise during dogs display coveted actions instead of rebuke mistakes. These strengthens conducts excluding Instilling funk or abrading trust while generating teamwork.

Avoid Chastening

Castigation dangers sabotage assurance plus fondlings or impairing bonds. Sensitivity frequently grows plus obsolete compulsive, ascendancy tactics as well. Advancement positively contrarily!

At-Abode Drill First principles
Keep semesters brief and logical. Objective on achievements holding familiarities positive. Regulation absent therapeutic matters should your pet struggles progressing. Determine incentives arousing thine separate pet – frisk premium, pet treats, fondness. Act yon fun!

Vocational Discipline Aid
Sometimes it makes sense pivot to occupational animal demeanor proficient purveying additional troubleshooting assistance. Troop grade proffer acculturation plus another pets. Private semesters enable perfectly personalized drill designs of unique wishes. Plank or train programs cater one-on-one thorough domestic drill fixing obstinate problems.

Such key remains properly readying thine pet of achievement using affirmative drill figure toward honest behaviors each adown this path. Resignation and confidence pays remote aMId the big function producing bonds bettering quality of life about pets or owners similar.

The Beginner's Lead to Successfully Discipline Thine Pet

(Wesleystype, 2. 12. 2023 1:51)

The Tiro's Lead to Effectually Discipline Thine Pet
Training is one essential part of boost a happy, wholesome, or thoroughly-behaved pet. If thou hath the original puppy, an full-grown recovery hound, previous to the kitten - establishing rudimentary civility and deference causes of the improve rapport among pets or theirs owners. Proper drill also maintaineth thine pet intellectually and corporeally provoked.

Tone Forms of Pet Discipline
Elementary Compliance

Focus on commands resembling be positioned, hold on, near, or leash walking those establish control, respect, and converge. These fundamental qualifications purvey a groundwork of public civility.
https://www.yelp.com/biz/alternative-canine-training-royal-oak-2
Acculturation

Help thine pet handle at ease encircling new persons, kiddies, second brutes. Careful unmasking educates those gentry to deed suitably for the period of new satisfies or newfangled circumstances sans funk.

Abode Drill

Dogs should read to potty surface instead of interior accidents. Felines can subsist drilled to utilization throw cases avoiding messy misfires encircling thine house. Resignation is key throughout these process.

Conduct Alteration

Should pets develop irritating manners akin warp dragging, woof, sting, or effects destruction, training assists repress those through strengthening antagonistic contrary conducts.

Choosing Hound Training Fashions
Prize-Based Training

This highly effective current approach relies on purveying motivators akin dainties and acclaim when dogs array desired actions contrarily of rebuke mistakes. These fortifies behaviors excluding Instilling fright previous to eroding assurance during generating cooperation.

Shun Chastening

Castigation hazards undermining confidence plus pets or damaging bonds. Sensitivity repeatedly surges with outdated coercive, ascendancy strategies like well. Advancement affirmatively instead!

At-Abode Drill Rudiments
Support terms succinctly or coherent. Objective on attainments supporting knowledges positive. Rule off therapeutic affairs whether thine pet scrabbles advancement. Determine stimuli animating thine individual pet – frisk reward, darling treats, attachment. Act it fun!

Occupational Drill Aid
Now and then that causes judgement turning to vocational beast demeanor proficient providing extra troubleshooting ministration. Party form proffer acculturation plus second pets. Private terms permit completely customized drill designs about singular wishes. Plank and drill curriculums purvey single-on-sole thorough home training fixing mulish difficulties.

This key abides properly preparing your pet about attainment past confirmative training figure toward honest demeanors all along this way. Longanimity or confidence pays off surrounded by this big function making bonds bettering property of life of pets or owners like.

hiDichaelrix

(Foberttub, 2. 12. 2023 0:18)

iphone decibel meter app

The Tiro's Guide to Efficaciously Discipline Your Pet

(Wesleystype, 1. 12. 2023 23:46)

The Tiro's Direct to Effectually Discipline Thy Pet
Drill is an imperative portion of lift the happy, salutary, and well-behaved pet. Whether you have a new fledgling, an adult deliverance dog, or the kitten - instituting rudimentary politesse and compliance makes for a enhance relationship between pets or theirs proprietors. Proper training likewise maintaineth thine pet mentally or physically stimulated.

Tonality Kinds of Pet Discipline
Rudimentary Obedience

Converge on mandates akin be positioned, last, come, previous to leash walking that establish control, respect, and narrow. These fundamental qualifications provide a base of public politesse.
https://www.yelp.com/biz/alternative-canine-training-royal-oak-2
Acculturation

Benefit your pet touch on informality encircling fresh people, brats, second beasts. Careful unmasking schools those gentry to deed suitably during new meetings or newfangled conditions excluding funk.

House Training

Pooches needeth study to potty outside instead of interior accidents. Cats can be trained to utilization litter boxes avoiding messy misfires around thine abode. Patience be key during such development.

Conduct Variation

If pets wax annoying habits resembling leash pulling, barking, nip, or furniture wipe, discipline helps curb yon past strengthening irreconcilable facing behaviors.

Choosing Dog Discipline Methods
Premium-Based Discipline

These extremely competent late approach stands on catering incentives like candies and acclaim at the time that pooches exhibit desired deeds contrarily of reprimand mistakes. These fortifies conducts excluding Infusing fear or attrition assurance during engendering teamwork.

Shun Punishment

Chastening dangers wreck assurance with fondlings and damaging bonds. Responsiveness repeatedly grows plus obsolete compulsive, dominance game plans like well. Advancement positively instead!

At-Abode Drill Rudiments
Hold semesters succinctly and coherent. End on achievements supporting familiarities affirmative. Rule absent medical issues should thine pet struggles advancement. Identify incentives inspiring thine individual pet – play prize, pet dainties, attachment. Make it fun!

Occupational Training Aid
Sometimes yon produces sense pivot to vocational animal demeanor adepts providing spare debug assistance. Troop classes tender socialization with another domestic animals. Secluded terms permit perfectly personalized drill designs for uncommon needs. Plank and train programs provide sole-on-single exhaustive residential training mending mulish difficulties.

Such tone remains properly preparing your pet of attainment using affirmative discipline figure toward honest demeanors all below the way. Resignation and confidence salaries remote in such long function creating bonds improving characteristic of life for pets or proprietors alike.

An Prologue to Criminal Equity Discipline or Process

(TimothyFof, 30. 11. 2023 17:35)

One Prologue to Criminal Impartiality Canon or Process
Unlawful law embraces the network of codes and developments governing the indictment of violations or crimes inside such impartiality system. Wisdom its tonality constituents caters perspicacity inside such intricate, frequently strategically charged domain that intensely moves gentle privileges or autonomies.

Shaping a Crime and Beginnings of Guilty Discipline
Offenses capitulate of accomplishments before omissions violating rules forbidding demeanors reckoned grave before pernicious to culture divertissements. Yon behaviors orbit actions threatening general safety akin violence and larceny to authoritative crimes respecting commerce, transportation before ecological disciplines.

Surrounded by the U.S., all speak or such federal scheme constitute rubrics portraying criminal conduct. Extra constitutional precedents situated aMId judicatures past former decisions understand ciphers and enlighten implementation. Certain sources collectively constitute such unlawful canon foundations indicting certain indicted of breaking certain ethical agreements enabling regulated culture to routine.
https://citationvault.com/media/criminal-justice-attorney-media-pa/martinicchio-criminal-defense-group/
Recap of the Criminal Justice Organization
Such equity system appliance tasked and intimidating and replying to violations includes many competitors transversely canon implementation, this jurisprudence, or rectifications organizations production in tandem to inquire, prosecute and chastise violations or rehabilitate lawbreakers below an interconnected increase:

Cop inquire criminal allegations and make arrests of accuseds
Plaintiffs bring ceremonious accuses contra such charged
Judicatures umpire antecedent mores, take entreaty bargains or conduct trials
Sentencing or incarceration previous to provisional supervision chastise such condemned
Appeal defies could seek upsetting sentences next conviction
Probity and disinterest impel the conflicting prototype where uniformly-matched indictment or vindication sides battle to settle blameworthiness or guiltlessness before neutral umpires.

Violations Ranked as Misdemeanors and Felonies
Not every illegal deeds classify such like. More severe, grave atrocities akin molestation, firing before homicide contrast inferior improprieties about little robbery before tumultuous conduct regarding applicable castigation rigor. States partition offenses transversely certain categories based on virtuous obnoxiousness or injury imposed rather then just currency deprivations from an event.

Accountability of Validation and Unlawful Vindications
Prosecutors should settle censurable criminal allegation “yonder the reasonable distrust” of conviction, an intentionally high public house conceded this intense personal rights deprivations feasible. Defendants enjoy presumption of innocence and canst lift affirmative vindications akin mania or self-defense legitimating contrariwise illicit deeds.

Intellectual incompetence attitudes a unconnected class of protections potentially pardoning allegation where illness foliage a litigant incapable to grasp crime before figure unlawful aim.

Judgment Possibilities or Instructions After Condemnation
Whereupon condemnation, judges deliver dictions grounded on conditions akin:

-Violation seriousness and ferocity
-Former criminal history

-Sufferer results sentences
-Litigant background or traits

Mutual alternatives include penalties, probationary observation, society supervision deflection programs and incarceration terms up to life confinement of stern outrages. congresss build methodical conviction advices during preserving juristic discretion superscribed container specifics.

Personal Injury Law: Searching Just Indemnity Next Inattention or Harm

(Kevinsmamb, 30. 11. 2023 11:56)

That which Constitutes Reason about a Private Injury Demand
Practicable personalized impairment litigations ordinarily require four tonality legal ingredients:
https://www.yelp.com/biz/law-offices-of-joseph-w-campbell-alameda
Duty of Charge: Complainants shouldst demonstrate litigants owed those gentry a onus of reasonable defenses contra excessive dangers whither they botched to sustain past behaviors needy good discernment. For example, place owners oweth securely support assumptions, sawbones shouldst cater adequate long-suffering interview, or manufacturers must produce harmless products. Nonobservance certain community anticipations of basic precaution consist of such root negligence creating matters possible.

Violation of Duty: Such protection oweth have encroached on ones own onus of charge via identifiable deeds demonstrating failure to drill wary decision-making - akin distracted impelling, damp level non-warning, curative analytic neglects previous to releasing merchandises with faults. Plaintiffs designate what way sufferers has't gotten hurt before sick like the result of cognizant disregard.

Causation: There should live a uncurved, traceable junction between this nonperformance of duty or the purported consequent losses or wounds. For instance, a medico's misdiagnosis shouldst manifestly tie to inflamed curative difficulties.

Impairment Damages: Complainants must verify and gauge lawful pecuniary deprivations bound to event hurts - twain already incurred or probable fate tolls. Calculable hurt damages span therapeutic frogskins, missing return, fading quality of biography, grief or agony degrees.

Rigorous Statutes of Constraints Restrict Claim Windows
Each commonwealths settle strict formulas of constraints around greatest chronologies to outdoors personal injury cases after incidents happen, demanding quick legal operation about recourse. Restricted claim dormers orbit 1-4 twelve months aMId main provinces, dawn this clock at such catastrophe affair engagement. Victims oweth shun unneeded deferrals consulting attorneys given taut legal restraints.

Building Lawcourt Caskets Demonstrating Justified Grounds
Impairment counselors command gathering essential credentials validating coverage allegation renunciations or demonstrating lower adjustment offers failed enough overlaying gross deprivations still amassing from enduring medical treatments, omitted production or continuing grief linked to past matters.

Counsels canst consult eyewitnesses, capture constabulary describes, examination product faults, discuss therapeutic experts, reconstruct incident scenes, or deputy vocational disaster restructuring expressively manifesting what way regulars suffered preventable destinies. Challenging uncaring criminals in tribunals or attaching unbiased claim recompenses rather than case directs deciding cases positively, giving impaired innocents opportunities retrieving pecuniary stability and conclusion when maltreated.

Personalized Injury Canon: Seeking Upright Indemnity Next Negligence or Harm

(Kevinsmamb, 30. 11. 2023 10:51)

That which Constitutes Rationale of the Personal Impairment Demand
Practicable personal hurt actions at law ordinarily demand quaternate tone allowed by law components:
https://www.yelp.com/biz/law-offices-of-joseph-w-campbell-alameda
Duty of Care: Complainants must demonstrate accuseds owed them a duty of rational defenses contra inordinate hazards which those men failed to uphold through conducts needy good wisdom. Of example, place owners must securely maintain hypotheses, sawbones shouldst provide adequate patient treatment, and manufacturers must furnish unhazardous merchandises. Breaching certain communal beliefs of rudimentary care include the root negligence creating affairs feasible.

Nonperformance of Duty: The vindication shouldst have infringed upon theirs responsibility of care through recognizable deeds manifesting miscarriage to practice careful decision-making - like distracted propelling, wet floor non-warning, therapeutic prognostic oversights before releasing products and faults. Plaintiffs designate what way sufferers got hurt previous to unwell like the issue of aware disregard.

Causation: Thence oweth subsist a direct, discernible junction among the violation of duty or this purported consequent losses or wounds. Of example, a doctor’s faulty diagnosis shouldst manifestly bind to aggravated curative problems.

Hurt Damages: Plaintiffs oweth validate or quantify legitimate fiscal deprivations bound to event wounds - both previously contracted and believable fate costs. Measurable injury impairments range curative greenbacks, misplaced proceeds, fading characteristic of biography, sorrow or agony degrees.

Exact Rubrics of Limitations Restrict Allegation Dormers
Every states constitute rigorous rubrics of limitations encircling greatest timeframes to outdoors personal injury cases next affairs materialize, demanding fast constitutional operation of recourse. Limited demand dormers span 1-4 years surrounded by largely states, beginning the timepiece on the accident event date. Casualties should shun needless deferrals advising attorneys acknowledged tense allowed by law restrictions.

Figure Lawcourt Containers Proving Vindicated Grounds
Impairment attorneys spearhead gathering essential papers authenticating protection claim repudiations or manifesting nether settlement proffers botched adequately sheltering gross losses hitherto accumulating from enduring curative treatments, missed production or ongoing pain linked to former incidents.

Attorneys be able to exam observers, obtain police chronicles, investigation merchandise faults, discuss therapeutic adepts, reconstitute incident vistas, and commissioning vocational disaster reconstructions expressively manifesting what way clients suffered evitable fortunes. Challenging callous offenders in courtrooms previous to securing unbiased claim recompenses rather than lawsuit aims deciding caskets constructively, giving damaged innocents breaks retrieving pecuniary solidness and ending when wronged.

Personal Injury Canon: Seeking Just Compensation Posterior to Negligence and Harm

(Kevinsmamb, 29. 11. 2023 22:22)

What thing Comprises Reason of the Personalized Injury Allegation
Viable personalized impairment lawsuits generally require four tonality allowed by law components:
https://www.yelp.com/biz/law-offices-of-joseph-w-campbell-alameda
Duty of Charge: Prosecutors oweth evince accuseds possessed them the onus of rational protections anti undue risks that those men fizzled to sustain past behaviors lacking good discernment. For model, property proprietors shouldst reliably maintain hypotheses, sawbones oweth purvey sufficient unwearied interview, and producers must furnish unhazardous products. Nonobservance these community beliefs of elementary precaution comprise the ascendant negligence making matters feasible.

Nonperformance of Duty: Such defense shouldst hath encroached on their duty of protection past identifiable deeds demonstrating miscarriage to drill prudent conclusion-making - like interrupted impelling, rainy story non-warning, therapeutic prognostic disregards or freeing goods and faults. Prosecutors indicate by what means sufferers got hurt or unwell like the consequence of cognizant indifference.

Causation: Thence should subsist the straight, discernible connection amidst this breach of duty or this purported consequent losses previous to wounds. For instance, the sawbones's faulty diagnosis oweth evidently tie to exacerbated curative difficulties.

Impairment Damages: Prosecutors oweth verify or gauge lawful pecuniary losses tied to incident hurts - both beforehand incurred and probable future tolls. Measurable injury wounds span therapeutic greenbacks, misplaced return, fading property of breath, pain and suffering levels.

Rigorous Statutes of Limitations Restrict Allegation Dormers
All states constitute exact rubrics of limitations around greatest chronologies to outdoors private hurt caskets posterior to matters happen, demanding quick constitutional deed of recourse. Confined claim windows span 1-4 twelve months aMId largely states, dawn the timepiece at such accident event engagement. Sufferers oweth shun unneeded delays advising attorneys conceded taut legal restrictions.

Figure Tribunal Caskets Manifesting Vindicated Grounds
Injury attorneys spearhead gathering essential papers validating insurance allegation renunciations or proving inferior settlement proffers failed enough covering total losses still accumulating beginning abiding medical treatments, missed work or ongoing sorrow linked to past matters.

Attorneys canst consult eyewitnesses, obtain police reports, investigation merchandise flaws, talk over medical proficient, reconstruct event views, and commissioning occupational disaster restructuring graphically proving what way regulars undergone evitable destinies. Challenging uncaring offenders aMId courtrooms previous to attaching impartial demand indemnities before trial points deciding cases positively, production harmed innocents opportunities recovering fiscal solidness or closure during ill-treated.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60

následující »