Jdi na obsah Jdi na menu
 


ASTROLOG  5.40  (5.41f)

autor programu: Walter D. Pullen


 

Stručný návod k programu astrolog 5.40 a 5.41f
1. Co umí?
2. Základní nastavení
3. Výpočet základního horoskopu
4. Archivace – ukládání horoskopů
5. Prognózy
6. Partnerské horoskopy
7. Porovnání více horoskopů
8. Astrokartografie
9. Efemeridy
10. Některé další zajímavé funkce
Download programu zdarma

 

 

 

Stručný návod k programu astrolog 5.40 a 5.41f


Tento manuál není překladem anglického stostránkového návodu, který je volně ke stažení na internetové stránce Waltera D. Pullena, a také si nečiní nárok na úplný a vyčerpávající výčet všech funkcí, které tento výborný, volně šiřitelný program umožňuje. Chtěl bych jím pouze zprostředkovat zájemcům zkušenosti a poznatky, ke kterým jsem dospěl po jeho několikaletém každodenním používání.


 


CO UMÍ ?


Je toho dost: výpočet základního horoskopu (radixu), primárních a sekundárních direkcí, tranzitů, revolucí, porovnání až 4 horoskopů najednou, v partnerské astrologii výpočet komparativního horoskopu, kompozitu i tzv. kombinu, umožňuje zobrazení astrokartografické mapy, výpočty délek a šířek, resp. rektascenzí a deklinací provádí s volitelnou přesností na 1 úhlovou vteřinu ve dvou souřadných soustavách (rovníkové a ekliptikální) a v rozsahu cca 5000 let před Kristem až po cca 3000 let po Kristu, umožňuje volbu výpočtu a zobrazení 5 planetek (Ceres, Vesta, Pallas, Juno, Chiron), 8 hypotetických planet hamburské školy (verze 5.41f také Proserpiny), 15 systémů individuelních domů, 18 aspektů, šířkových a deklinačních paralel, 47 hvězd (verze 5.41f dokonce 74), apexu (pouze u verze 5.41f), lunárních uzlů (umožňuje volbu mezi pravým a středním uzlem), vertexu, Lilith, EP, bodu štěstí, zobrazuje skutečné postavení planet vzhledem k horizontu a světovým stranám, dokáže spočítat efemeridy na libovolné časové období v číselné i grafické podobě, východy, západy, horní i dolní kulminace všech nastavených objektů, umožňuje volbu zobrazení data a času podle amerického nebo evropského systému, animaci s volbou kroku od 1 sekundy až po 1 tisíciletí dopředu i dozadu, a mnoho dalšího.


/ nahoru /

 


ZÁKLADNÍ  NASTAVENÍ


Po prvním spuštění nám na obrazovku jako první naskočí horoskop v negativním zobrazení, tedy bílé a barevné linie na černém pozadí. Pokud ale někomu více vyhovuje klasické zobrazení, stačí stisknout klávesu "x" (Toto jediné nastavení si program bohužel nepamatuje, a je proto třeba ho po každém spuštění znovu provést.) Pokud se vám invertní (tmavé zobrazení) líbí, je dobré šetřit cartridgí a stisknout "x" před tiskem. Pokud vlastníte černobílou tiskárnu a chcete monochromatický výstup, stiskněte klávesnici "m".


Horoskop, který se nám takto na monitoru objeví, je nativitou autora programu Waltera Pullena (datum, čas a zeměpisné souřadnice Seattlu v USA). Domnívám se ovšem, že je užitečnější, aby se nám po spuštění programu objevil okamžitý stav oblohy na tom místě, kde právě žijeme. K tomu použijeme následující postup: na horní liště zvolíme INFO, a v tabulce, která se nám objeví, na třetí řádce shora klepneme na DEFAULT CHART INFO. Otevře se nám další tabulka, kterou vyplníme následovně: do okénka DAYLIGHT? vepíšeme "no", TIME ZONE buď CET nebo -1:00, LONGITUDE je zeměpisná délka našeho stanoviště (například pro Nový Jičín napíšeme 18:01E), LATITUDE je zeměpisná šířka (zmíněný Nový Jičín má šířku 49:36N). Poslední páté okénko je označeno slovy CORRECTION FOR NOW. Pokud žijeme v Čechách nebo na Moravě, vepíšeme do tohoto okénka číslo -540 (středoevropské časové pásmo leží 9 hodin, t.j. 9 x 60 = 540 minut východně od Seattlu). Klepneme na OK, na horní liště zvolíme menu FILE, v nabídce ve čtvrtém odstavci shora klepneme na SAVE SETTINGS, potvrdíme OK, a na dotaz, který se nám objeví ("Tento soubor již existuje. Chcete jej nahradit?") odpovíme Ano. Naše nové nastavení se uloží, a od této chvíle při každém spuštění programu ASTROLOG 5.40 nám okamžitě naskočí aktuální stav oblohy v tom místě, kde právě žijeme. (Samozřejmě za předpokladu, že máme správně nastavený systémový čas počítače.)


Dalším krokem při základním nastavení může být volba znaků, barev a dalších zobrazení, se kterými jsme ve střední Evropě normálně zvyklí pracovat. Jedná se v prvé řadě o zapisování a zobrazování data a času - ne každému vyhovuje americký způsob psaní data ve formátu měsíc / den / rok a času před polednem a po poledni (a.m. a p.m.). Na horní liště proto zvolíme SETTING, a úplně poslední řádek dole OBSCURE SETTINGS. V tabulce, která se nám objeví, pak zaškrtneme okénka u řádků "Display Dates In D/M/Y Instead Of M/D/Y Format", a v dalším řádku "Display Times In 24 Hours Instead Of am/pm Format". V téže tabulce si v prvním řádku shora můžeme zvolit, jestli chceme počítat s pravým nebo se středním vzestupným uzlem lunární dráhy ("Compute True Node Instead Of Mean Node") - zaškrtneme-li toto okénko, bude program počítat s pravým uzlem, v opačném případě se středním. Ve sloupci úplně vpravo si pak můžeme zvolit, jaké chceme používat znaky pro zobrazení Kozoroha ("Capricorn Glyph"), Urana, Pluta a Lilith. Volbu opět potvrdíme klepnutím na OK.


Nejsme-li spokojeni s přednastavenými barvami, změníme je volbou VIEW –> SET COLORS. V tabulce úplně dole ("Elements") si můžeme zvolit, v jaké barvě chceme, aby se nám zobrazovaly prvky příslušející k jednotlivým živlům (ohni, zemi, vzduchu a vodě), a to jak v "kolečku" (grafu horoskopu), tak i v textovém sloupci vpravo od něho a ve všech dalších zobrazeních, které program umožňuje (v astrokartografické mapě, azimutálním zobrazení, efemeridách atd.). Ve zvolené barvě se nám pak budou zobrazovat nejen znamení, ale i planety (například Jupiter jako vládce Střelce nebo Mars jako vládce Berana budou zobrazováni v barvě ohnivého živlu) nebo hroty domů (ASC jako ekvivalent Berana v barvě ohně, DES jako ekvivalent Vah v barvě vzduchu atd.). V tabulce vpravo ("Aspects") pak si můžeme nastavit barvy, ve kterých si přejeme, aby se nám uvnitř horoskopu zobrazovaly linie příslušející jednotlivým aspektům. Volbu znovu ukončíme stisknutím OK.


Objekty, které chceme v horoskopu standardně a vždycky zobrazovat, si zvolíme postupem SETTING –> RESTRICTIONS. Tabulka, která se nám objeví ("Object Restrictions"), funguje tak, že zobrazovány budou objekty, u kterých necháme nezaškrtnuté okénko. Která okénka zaškrtneme, ty objekty se nezobrazí. Doporučení: pro standardní zobrazení si ve sloupci "Houses" nechte nezaškrtnutá pouze okénka "Ascendant", "Descendant", "Nadir" a "Midheaven", aby se zobrazily ASC, DES, IC a MC, a ostatní okénka zaškrtněte. Zobrazení čísel u mezilehlých domů obrázek dost znepřehledňuje a je také úplně zbytečné (čísla domů se standardně zobrazují v kruhu bezprostředně pod zodiakem).


Podobným způsobem si můžeme zvolit, jaké chceme standardně zobrazovat aspekty a s jakými orbisy. Po volbě SETTING –> ASPECT SETTINGS necháme volná okénka u těch aspektů, o které máme zájem, a zaškrtneme ty, které zobrazovat nechceme. Žádané orbisy si pak nastavíme ve sloupečcích "Orb". Verze 5.41f navíc umožňuje také specielní nastavení užších orbisů u všech komparativních horoskopů (partnerských, progresivních atd.), a sice v posledním řádku zapsáním čísla do okénka "Decrease comparison chart´s orbs". Ovšem pozor - v tomto případě nejde o stupně, a skutečnou velikost orbisů je třeba vyzkoušet! Velmi užitečné a žádoucí je také nastavení širších orbisů u Světel (Slunce a Měsíce) - to provedeme volbou SETTING –> OBJECT SETTINGS zapsáním čísla většího než 0 ve sloupečku "Add". Ani tady ovšem nejde o stupně - zapíšeme-li například u Slunce číslo 3.0, budou se nám hlavní aspekty při základním orbisu 6.0 zobrazovat až do zhruba 11 stupňů. Opět je třeba vyzkoušet. (U všech ostatních planet kromě Slunce a Měsíce je zapotřebí v tomto sloupečku ponechat nulu.)


A konečně poslední základní předvolba - domy, které chceme standardně používat. Tuto volbu uskutečníme postupem SETTING –> HOUSE SYSTEM a zaškrtnutím žádaného systému.


Máme-li nyní tímto způsobem nastaveny všechny základní prvky, které chceme standardně vždycky zobrazovat, uložíme si je do paměti tak, jak to bylo popsáno u nastavení vstupů a výstupů dat a časových údajů. Při každém novém spuštění programu se nám od této chvíle budou prvky, barvy, aspekty, orbisy atd. zobrazovat vždy tak, jak si přejeme.


/ nahoru /

 


VÝPOČET  ZÁKLADNÍHO  HOROSKOPU


Zadání provedeme volbou INFO –> SET CHART INFO. V tabulce "Enter Chart Info" vyplníme datum a čas ("Month", "Day", "Year", "Time").  V okénku "Time Zone" bychom měli mít číslo  -1 (jak jsme si je už přednastavili volbou DEFAULT CHART INFO). Do okénka "Daylight?" zapíšeme "no", pokud počítáme horoskop pro období, kdy neplatil letní čas, a "yes", jestli letní čas byl zaveden. Zeměpisnou délku ("Longitude") a šířku ("Latitude") vyplníme ve formátu stupně:minuty, přičemž pro délku východně od Greenwiche přidáme písmeno E (East), západně W (West), pro severní zeměpisnou šířku N (North), pro jižní šířku S (South). Například souřadnice Prahy tedy budou zapsány jako 14:25E a 50:05N. Jméno ("Name") a místo narození ("Location") pochopitelně zapisujeme bez českých háčků a čárek - při zapisování by se nám taková písmena sice v okénku zobrazila, ve výsledku však už je program bude ignorovat a nechá místo nich mezery. Klepneme na OK (popřípadě na klávesu Enter), a na obrazovce nám okamžitě naskočí žádaný horoskop s těmi objekty, barvami a parametry, jak jsme si je předem přednastavili. V textovém sloupci vpravo od "kolečka" máme odshora základní písemné a číselné údaje - jméno, datum, čas, souřadnice místa narození, použitý systém domů, typ zodiaku, juliánský den, délky domů, délky a šířky planet atd. K tomu malé vysvětlení: v závorce za časem narození budeme mít uvedeno ST +1:00 GMT, nebo DT +1:00 GMT. První údaj znamená středoevropský čas (Standard Time), druhý nám naskočí při letním čase (Daylight Time), pokud při zadání v okénku "Daylight?" vyplníme "yes". Oboje se vztahuje ke světovému času na Greenwichi (GMT = Greenwich Mean Time). Aspektové linie ve vnitřním kruhu horoskopu dostaneme některé plné, jiné tečkované. Program tímto způsobem zhruba rozlišuje, v jakém orbisu příslušný aspekt je: do dvou stupňů je čára zpravidla plná, nad dva stupně tečkovaná, a čím je orbis volnější, tím jsou tečky dále od sebe.


Kromě základního, standardního zobrazení horoskopu máme nyní k dispozici i celou řadu dalších možností. Potřebujeme-li z nějakého důvodu znát délku planet a domů s přesností na 1 úhlovou vteřinu, dosáhneme jí volbou VIEW –> PRINT NEAREST SECOND, zobrazení paralel místo délkových aspektů dostaneme po volbě VIEW –> PARALLEL ASPECTS. Jakékoliv jiné objekty, o které máme zájem a které jsme vynechali v základním nastavení, můžeme zobrazit pomocí volby SETTING –> RESTRICTIONS, některou z hvězd (stálic) pak volbou SETTING –>  STAR RESTRICTIONS. Máme-li zájem o pozice planet atd. v rovníkové souřadné soustavě (v rektascenzi a v deklinaci) místo v ekliptikální délce a šířce, zvolíme SETTING –> CALCULATION SETTINGS, ve sloupci vpravo zaškrtneme okénko "Equatorial Positions", a v rámečku nad tímto řádkem ("Display Format") zaškrtneme buď "Hours & Minutes" - výsledek v textovém sloupci vedle "kolečka" dostaneme ve formátu hodiny a minuty, nebo zaškrtneme "360 Degrees" a výsledek bude ve stupních a jejich desetinných zlomcích. (Případně zobrazené paralely budou v tomto případě deklinační.) Tabulku aspektů (délkových i paralel) v grafické podobě získáme postupem CHART –>  ASPECT MIDPOINT GRID. Kromě značek aspektů v předvolených barvách tu máme v druhé polovině tabulky tzv. midpunkty (poloviční vzdálenosti), zobrazené ovšem pouze grafickými značkami znamení, ve kterých se nacházejí. Chceme-li jejich hodnoty získat přesněji (číselně), provedeme to z horní lišty nabídkou VIEW a vypnutím volby SHOW GRAPHICS. Získáme tak nejen přesné číselné pozice midpunktů, nýbrž i odchylky aspektů od jejich přesných hodnot do plusu i do mínusu (ve stupních a minutách). Volbou CHART –> CHART SETTINGS a následným zaškrtnutím okénka u řádku "Text Aspect Grid Shows Aspect Configuration" (třetí okénko shora) se nám pod takto získanou číselnou tabulkou aspektů vytisknou i přítomné aspektové konfigurace (T-kvadratury, Velké trigony atd.), program jich však bohužel rozeznává jenom několik základních. Písemný seznam aspektů dostaneme volbou CHART –> ASPECT LIST, písemný seznam midpunktů volbou CHART –> MIDPOINT LIST. Volbou CHART –> LOCAL HORIZON získáme polohy planet v daném okamžiku vzhledem k horizontu a světovým stranám, verze 5.41f nám k tomu navíc vykreslí i okamžité polohy nebeského rovníku a ekliptiky. Velmi hezkou možností je volba CHART –> INFLUENCE, která zobrazí vzájemně provázané dispozitorství jednotlivých planet vůči sobě jak z hlediska vládcovství ve znameních, tak i z hlediska vládcovství v domech jako významových ekvivalentech znamení. Skvěle přitom vyniknou zejména recepce, které se zobrazí oboustrannou šipkou mezi dvěma planetami. K návratu z jakékoliv uvedené volby zpět ke standardnímu "kolečku" potom stačí volba CHART –> STANDARD LIST, popřípadě (vracíme-li se z písemné tabulky) provedeme volbu VIEW a znovu zaškrtneme SHOW GRAPHICS. Zajímavou možnost pak navíc poskytuje verze 5.41f: volba GRAPHICS –> ADD ASPECT INFO (poslední řádek dole) nám do textového sloupce vpravo od "kolečka" přidá odstavec, který bodovacím způsobem zhodnotí úroveň vlivu harmonických a tenzních aspektů v horoskopu a jejich celkový součet. Tato možnost má samozřejmě pouze orientační hodnotu, je však docela pěkná.


/ nahoru /

 


ARCHIVACE  -  UKLÁDÁNÍ  HOROSKOPŮ


Tuto funkci umožňuje ASTROLOG  5.40, resp. 5.41f provést několika způsoby. V každém případě je však vhodné vytvořit si nejprve pomocí jiného obslužného programu (například Windows Commanderem) zvláštní adresář, popřípadě více adresářů, do kterých budeme svou práci ukládat - jinak se nám budou vypočtené horoskopy ukládat do celkové množiny všech technických, datových a podpůrných souborů tohoto programu a za pár týdnů se v nich absolutně nevyznáme.


Potřebujeme-li v budoucnosti s horoskopem jakkoliv dále pracovat (například počítat progrese, tranzity, provádět partnerské sestavy a podobně), je vhodné uložit si vypočtený radix volbou FILE –>  SAVE CHART INFO. V tabulce, která nám naskočí, si v prostředním okně ("Složky:") otevřeme předem připravený adresář, v okénku vlevo dole ("Uložit soubor jako:") v nabídce zvolíme "Data Files (*.DAT)", do okénka vlevo nahoře ("Název souboru:") místo hvězdičky vepíšeme jméno, pod kterým chceme soubor uložit, a klepneme na OK. Soubor se uloží (jeho objem je kolem 100 bytů, tedy cca 0,1 kB), a kdykoliv v budoucnosti ho opět můžeme vyvolat postupem FILE –> OPEN CHART, otevřením příslušného adresáře v okně "Složky:" a poklepáním na jméno souboru v okně "Název souboru:".


Druhou možností je uložení horoskopu volbou FILE –> SAVE CHART POSITIONS a dále stejným postupem jako v předešlém případě. Tentokrát se ovšem data uloží v objemu 1,7 kB, zaberou tedy téměř dvacetkrát více prostoru, a navíc při zpětném vyvolání (OPEN CHART) se už na rozdíl od předchozího případu místo data, času a zeměpisných souřadnic zobrazí v textovém sloupci vedle "kolečka" pouze informace "No time or space".


Je ovšem třeba upozornit, že program při tomto ukládání akceptuje jména souborů pouze ve formátu MS DOS, jejich délka proto nesmí přesáhnout osm znaků, jména nesmí obsahovat mezery ani čísla a pochopitelně ani českou diakritiku (háčky a čárky). Je proto nabíledni, že budeme-li takto chtít ukládat větší množství horoskopů, za krátký čas se v jejich jménech přestaneme orientovat. Nabízí se tu proto ještě další možnost - ukládat soubory jako grafiku ve formátu .bmp, a sice volbou FILE –> SAVE CHART BITMAP. V okénku vlevo dole ("Uložit soubor jako:") zvolíme "Windows Bitmap (*.BMP)", a v okénku vlevo nahoře opět místo hvězdičky vepíšeme jméno. Stejně jako v prvním případě může být sice dlouhé pouze osm znaků, a celkový objem takto uloženého souboru je kolem 170 kB, důležité však je, že je možné s ním dále pracovat v jakémkoliv grafickém editoru. Dá se tak překopírovat do jiného archivního adresáře pod Windows, následně přejmenovat libovolně dlouhým názvem včetně mezer i české diakritiky (třeba Vopičková Anastázie), a nakonec převedením do formátu .GIF je možné zmenšit jeho objem na cca 20 kB. I tak je to sice oproti prvnímu případu mnohonásobně víc, a je také zřejmé, že takový soubor může sloužit už pouze jako archivní a dále s ním astrologicky pracovat už nelze, díky libovolně dlouhému českému jménu však můžeme mít takových archivních horoskopů tisíce, a stále je možné se v nich s přehledem vyznat.


/ nahoru /

 


PROGNÓZY


Přímým zadáním umožňuje ASTROLOG verze 5.40 i verze 5.41f počítat primární a sekundární direkce a tranzity. Horoskopy revolucí (solárních, lunárních atd.) je samozřejmě možné počítat také, postup je však poněkud složitější a dostanu se k němu v závěru této kapitoly.


Sekundární direkce (progrese) jsou nejjednodušší. V prvé řadě je nutné zadat základní horoskop (radix) ať už volbou INFO –> SET CHART INFO, nebo přímým natažením z archivu (FILE –> OPEN CHART). V dalším kroku provedeme INFO –> PROGRESSED AND NATAL, a na obrazovku nám okamžitě naskočí progresivní horoskop ve vztahu k radixu. Vnitřní kruh planet a soustava domů patří radixu, ve vnějším kruhu (blíže k zodiaku) jsou zobrazeny planety progresivní, aspektové čáry jsou vedeny od progresivních planet k planetám a klíčovým bodům radixovým. V textovém sloupci vpravo patří tabulka délek domů k radixu, délky planet patří planetám progresivním. Používáme-li verzi 5.40, je nyní užitečné pomocí volby SETTING –> ASPECT  SETTINGS snížit přednastavené orbisy aspektů, popřípadě zrušit některé vedlejší a podružné aspekty (kvintily, polokvadratury a pod.), čímž se nám síť aspektových čar ve vnitřním kruhu velmi zpřehlední. U verze 5.41f můžeme mít snížené orbisy už předem nastaveny, tato operace nám tedy odpadne, a navíc tu máme i dvě dost podstatná vylepšení. Především se nám v textovém sloupci nahoře zobrazí dvě hlavičky - pod nadpisem "Inner ring:" máme údaje patřící k radixu, pod zeměpisnými souřadnicemi místa narození pak máme druhý odstavec, nadepsaný "Outer ring progressed to:" s datem a časem poloh progresivních planet. To je užitečné vylepšení, které u verze 5.40 velmi citelně chybí. Druhé vylepšení, které verze 5.40 nemá, spočívá ve volbě SETTING –>  PROGRESS RESTRICTIONS, kde si můžeme pouhým zaškrtnutím zrušit zobrazení ASC, DES, MC a IC (v sekundárních direkcích jde pouze o pohyby planet ve dnech po narození).


Je ovšem zapotřebí si uvědomit, že takto získaný horoskop je počítaný k aktuálnímu datu, načtenému ze systémového času počítače. Pokud chceme získat progrese k datu narozenin podle klasického klíče jeden den po narození = jeden rok života, klepneme v horní liště na INFO, potom ve čtvrtém řádku SET CHART # 2 INFO, a v tabulce "Enter Chart # 2 Info" nastavíme potřebné datum a čas.


Primární direkce: po zadání radixu provedeme volbu CHART –> PROGRESSIONS, v rámečku vlevo dole ("Progression Settings") zaškrtneme "Solar Arc Progression", a potvrdíme OK. Další postup je stejný jako u progresí (INFO –> PROGRESSED AND NATAL), a také zobrazení a další podrobnosti se shodují s tím, co jsem napsal v předchozích odstavcích. Direkční klíč, se kterým program pracuje, je Ptolemaiův (1 stupeň = 1 rok), a bohužel nejde změnit.


Tranzity: po zadání radixu provedeme volbu INFO –> TRANSIT AND NATAL, ostatní je opět shodné s progresemi i direkcemi, včetně získání tranzitů k libovolnému jinému datu a času než je datum a čas aktuální. S velkou výhodou tu však můžeme použít funkci animace. V horní liště klepneme na ANIMATE, potom JUMP RATE, a v menu si zvolíme krok, se kterým chceme animaci provádět (devět možností od sekundy až po tisíciletí). Animaci, která se nám okamžitě po této volbě rozběhne, zastavíme stiskem klávesy P (pause), a můžeme pokračovat v dalších volbách: postupem ANIMATE  –>  JUMP  FACTOR si můžeme určit, jestli chceme postupovat po 1 nebo více zvolených jednotkách (můžeme tak "jet" například v pětiminutových krocích), ANIMATE –>  REVERSE DIRECTION spustí animaci zpětně (i během probíhající animace můžeme měnit směr posunu dopředu a dozadu opakovaným tisknutím klávesy R), při zapnuté pause (P) můžeme po zvoleném kroku postupovat vpřed nebo vzad opakovaným tisknutím kláves  +  nebo  -. Velmi názorně tak můžeme pozorovat měnící se aspektové vazby tranzitujících planet k planetám a uzlovým bodům radixovým v průběhu času.


Solární revoluce: postup při výpočtu tohoto prognostického horoskopu je poněkud složitější než v předchozích případech. Po zadání radixu provedeme v první řadě volbu VIEW –> PRINT  NEAREST SECOND, v textovém sloupci vpravo se nám zobrazí délky všech prvků ve formátu stupně, minuty a vteřiny. Protože nám jde o přesnou délku Slunce v okamžiku narození, poznamenáme si tuto délku na kousek papíru. Potom zvolíme INFO –> SET CHART # 2 INFO, zadáme datum narozenin v tom roce, pro který chceme solár počítat, čas nastavíme na poledne, a potvrdíme volbu stiskem OK. Po další volbě INFO –> COMPARISON CHART nám naskočí porovnávací horoskop, kde stejně jako v předchozích případech vnitřní kruh planet a domy jsou radixové, vnější kruh planet plus ASC, MC, DES a IC patří solárnímu horoskopu. Délka Slunce v textovém sloupci vpravo ovšem nebude odpovídat jeho délce v radixu, jak ji máme poznamenanou. Spustíme proto opět animaci, jak byla popsána v případě tranzitů, podle potřeby dopředu nebo dozadu, pozorujeme měnící se délku solárního Slunce, a stiskem klávesy P zastavíme animaci v okamžiku, kdy solární Slunce dosáhne délky shodné s délkou jeho radixové polohy s přesností na 1 úhlovou vteřinu. Pokud chceme znát přesný čas této konjunkce, zjistíme ho postupem INFO –> SET  CHART # 2 INFO, u verze 5.41f máme tento čas přímo uvedený v textovém sloupci v hlavičce pod nadpisem "Outer ring:".


Stejný postup jako u solární revoluce použijeme i tehdy, chceme-li počítat revoluci lunární nebo planetární. Aspektové tabulky ke všem takto získaným předpovědním horoskopům (CHART –> ASPECT MIDPOINT GRID) jsou postaveny tak, že v prvním sloupci zleva jsou planety radixové, v první řádce shora jsou planety, odpovídající té které prognostické metodě.


/ nahoru /

 


PARTNERSKÉ  HOROSKOPY


Zadáme nativity prvního a druhého partnera buď postupem INFO –> SET CHART INFO pro prvního, INFO –> SET CHART # 2 INFO pro druhého z partnerů, nebo vyvoláním z předem vytvořeného archivu FILE –> OPEN CHART a FILE –> OPEN CHART # 2. Na monitoru se nám zobrazí horoskop prvního z partnerů, a dále máme na výběr jednu ze čtyř možností:


1) INFO –> COMPARISON CHART zobrazí (podobně jako jsem to popsal v případě prognóz) ve vnitřním kruhu horoskopu planety a individuelní domy prvního, ve vnějším kruhu (blíže k zodiaku) planety a uzlové body (ASC, DES, MC a IC) druhého z partnerů, aspektové čáry pak směřují od planet jednoho k planetám druhého. V textovém sloupci vpravo od "kolečka" opět patří délky domů k radixu prvého, délky planet k radixu druhého partnera. U verze 5.41f pak znovu máme dvojitou hlavičku - pod "Inner ring:" jméno a data narození prvního, "Outer ring:" druhého z partnerů. Aspektová tabulka (volba CHART –> ASPECT MIDPOINT GRID) je postavena stejně jako v případě prognóz - planety prvního z partnerů jsou v prvním sloupci vlevo, planety druhého partnera v první řádce shora.


2)  INFO –> SYNASTRY CHART zobrazí do sítě domů prvního z partnerů pozice planet druhého, aspekty patří tentokrát pouze planetám druhého z partnerů. Vhodně to opět dokumentuje verze 5.41f, kde v prvním odstavci hlavičky pod nadpisem "Synastry. Houses:" máme uvedeno datum, čas, místo a zeměpisné souřadnice prvního partnera, kterému patří i délky domů, v druhém odstavci pod hlavičkou "Planets:" pak jsou data narození druhého, jemuž patří také délky planet. Verze 5.40 toto bohužel neumí, a v hlavičce tak stále zůstávají pouze data prvního z partnerů, což činí výsledný horoskop po uplynutí nějaké doby od výpočtu zcela nesrozumitelným.


3)  INFO –> COMPOSITE CHART vytvoří vztahový horoskop, kde polohy planet a uzlových bodů se nacházejí přesně v polovičních vzdálenostech planet a bodů každého jednotlivého radixu. Pro příklad: Slunce prvního partnera stojí v radixu na délce 20 stupňů Kozoroha, Slunce druhého na délce 10 stupňů Štíra, délka Slunce v kompozitním horoskopu proto bude 15 stupňů Střelce. U verze 5.41f jsou v hlavičce opět data a místa narození obou partnerů.


4)  INFO –> TIME / SPACE MIDPOINT CHART je umělý horoskop, spočítaný pro datum a čas přesně v polovině mezi daty a časy obou partnerů a pro místo se zeměpisnými souřadnicemi přesně v polovině mezi místy narození obou z nich (tzv. kombin). Obě data i místa znovu tiskne v textovém sloupci pouze verze 5.41f.


Při střídání jednotlivých zobrazení doporučuji vrátit se vždycky nejprve k základnímu zobrazení prvně zadaného horoskopu volbou INFO –> NO RELATIONSHIP CHART, a teprve potom klepnout na další volbu. Jinak riskujeme, že program začne zmatkovat a ukazovat nesmyslné obrázky.


/ nahoru /

 


POROVNÁNÍ  VÍCE  HOROSKOPŮ


Program umožňuje vzájemné porovnávání až 4 horoskopů naráz. Po volbě INFO –> CHART # 3  AND # 4 nám naskočí tabulka, ze které můžeme zadávat jednotlivé horoskopy buďto stažením z již existující databáze (levý sloupec OPEN CHART...), nebo ručním zadáváním jednotlivých dat (pravý sloupec SET CHART INFO...). Ve spodní části tabulky je rámeček označený "Wheel Chart Is", ve kterém můžeme po zadání všech horoskopů zaškrtnutím zvolit zobrazení jednoho (prvně zadaného) horoskopu ("Single Wheel"), dvou ("Dual Wheel") - ten je shodný s již popsanými komparativními horoskopy, tří ("Tri-Wheel") nebo čtyř ("Quad-Wheel") horoskopů - tady je rozdíl proti předchozím zobrazením v tom, že planety prvně zadaného horoskopu jsou v největším kruhu (nejblíže zodiaku), k prvně zadanému horoskopu patří také soustava domů, a planety dalších dvou (tří) horoskopů se zobrazují v soustředných kruzích vždy blíže a blíže ke středu. Z takového zobrazení je zřejmé postavení planet dvou nebo tří partnerů v individuelních domech prvního, zcela zde však chybí aspektové čáry, které se pro tento případ už nedají sestrojit.


/ nahoru /

ASTROKARTOGRAFIE


je další velmi užitečnou funkcí programu ASTROLOG v obou jeho verzích. Po zadání nativity ať už formou INFO –> SET CHART INFO nebo stažením z databáze (FILE –> OPEN CHART) a následnou volbou CHART –> ASTRO-GRAPH získáme mapu světa, přes kterou je vedena řada svislých přímek od severu k jihu a mnoho sinusovkám podobných křivek. Svislé linie zobrazují průběh MC a IC, křivky přísluší průběhům ASC a DES. Pro porozumění této mapě je velmi žádoucí mít volbou VIEW –> SET COLORS zapnuté barevné zobrazení jednotlivých živlových elementů, v černobílém provedení je mapa dost obtížně srozumitelná. Zvolíme-li si tak například pro ohnivý element červenou barvu a pro vzdušný element modrou, okamžitě se nám polovina křivek na mapě zobrazí červeně (ASC) a polovina modře (DES). U počátků červených křivek na spodním (jižním) okraji mapy máme vždycky zobrazenu některou z planet. Je-li u tohoto počátku zobrazený například Jupiter, můžeme sledováním této červené křivky zjistit, ve kterých místech na Zeměkouli by se pro zadaný radix (respektive pro zadané datum a čas) nacházel Jupiter přímo na ascendentu. U severního okraje mapy se nám barva křivky ve většině případů změní z červené na modrou a klesá zpátky k jižní straně - pro uvedený příklad by to znamenalo, že v místech, kterými tato modrá křivka prochází, by se Jupiter nacházel přímo na descendentu. A podobné je to i s MC a s IC. Zvolíme-li pro živel země černou barvu a pro živel vody barvu zelenou, polovina svislých přímek na mapě bude černá (MC) a polovina zelená (IC), a planety, které se na koncích těchto linií nacházejí (tentokrát na jižním i na severním okraji mapy) pak ukazují, ve kterých místech na Zemi by se taková planeta pro zadané datum a čas nacházela přímo na MC nebo přímo na IC.


/ nahoru /

EFEMERIDY


Užitečná je rovněž funkce výpočtu efemerid, a to zejména ve své grafické podobě. Zadáme-li volbou INFO –> SET CHART INFO libovolné datum, čas 0:00 a do okénka "Time Zone" vepíšeme nulu (místo v tomto případě není důležité, zadat je však musíme, jinak program hlásí chybu), například 5. května 2003, 0:00 GMT, a provedeme volbu CHART –> EPHEMERIS, naskočí nám okamžitě grafická tabulka průběhu poloh planet během celého května roku 2003 v 0 hodin světového času (vodorovné řádky odpovídají dnům, svislé sloupce znamením). Po volbě VIEW a vypnutí SHOW GRAPHICS se nám zobrazí polohy všech planet v číselné podobě - například Venuše 5. května 2003 v 0:00 GMT bude mít polohu 16°06¢ Berana, a v tabulce proto najdeme údaj 16Ar06. Použijeme-li nyní (při zapnutém grafickém zobrazení) volbu GRAPHICS –> MODIFY  CHART, zobrazí se nám průběh poloh planet během celého zadaného roku, takže máme okamžitě před očima kupříkladu všechny retrogradity nebo vícenásobné konjunkce (v roce 2003 to například ve třetí dekádě srpna bude velmi těsná trojkonjunkce Slunce, Jupitera a Venuše na konci znamení Lva). I tady pak je velmi užitečné rozlišit barvami jednotlivé planety podle jejich příslušnosti k živlovým elementům (například červená barva pro ohnivý živel zobrazí červeně i všechny linie příslušející Slunci, Marsu a Jupiteru podle jejich domicilů Lva, Berana a Střelce).


/ nahoru /

 


NĚKTERÉ  DALŠÍ  ZAJÍMAVÉ  FUNKCE


Kalendář: po volbě CHART –> CALENDAR se zobrazí kalendář pro zadaný měsíc, volbou GRAPHICS –> MODIFY CHART obdržíme kalendář na celý rok.


Východy, západy a kulminace: volbou CHART –> RISING AND SETTING získáme pro zadaný den a zeměpisnou polohu tabulku přesných časů východů, západů, horních a dolních kulminací (průchodů MC a IC) všech těles, která máme v základním nastavení přednastavena, nebo která si dodatečně zvolíme postupem SETTING –> RESTRICTIONS.


Čtvercové zobrazení: pokud se nám z nějakého důvodu zobrazí "kolečko" horoskopu šišatě, vrátíme mu kruhový tvar volbou GRAPHICS –> SQUARE SCREEN.


Volba velikosti znaků:  GRAPHICS –> CHARACTER SCALE, možné jsou čtyři velikosti.


Zobrazení "kolečka" bez aspektů: GRAPHICS –> MODIFY DISPLAY.


Zobrazení bez textového sloupce: GRAPHICS  –>  vypnout SHOW CHART INFO.


Čas mezi daty: po zadání dvou různých nativit volbou INFO –> DATE DIFFERENCE CHART získáme tabulku, která nás informuje, kolik let, měsíců, týdnů, dní, hodin, minut a sekund uplynulo od jednoho data ke druhému.


Biorytmy: po zadání nativity a volbě INFO –> BIORHYTHM CHART se nám zobrazí průběh fyzického, citového a intelektuálního potenciálu v daném dni.


Přesné časy aspektů: Pokud po spuštění programu, když máme na monitoru aktuální stav oblohy v daném okamžiku, provedeme volbu CHART –> TRANSITS, a v tabulce "Transit Type" vlevo nahoře zaškrtneme volbu "Transit To Transit Hits", dostaneme přesné časy exaktních vzájemných aspektů, do kterých se dostávají planety v daném dni, popřípadě přesné časy vstupů planet do jednotlivých znamení. Chceme-li získat přehled časů přesných aspektů planet v průběhu celého měsíce, stačí zaškrtnout v tabulce "Search For Hits Over" vpravo nahoře "Given Month". Zaškrtneme-li "Given Year", nevypočítá se nám tabulka celá, i tady však máme možnost pomocí volby ANIMATE a kláves + nebo - postupovat po zvoleném kroku (dni nebo měsíci) dopředu nebo dozadu. Pokud se nám u některé planety v tabulce objeví informace "S/R", znamená to, že v tom dni a okamžiku se mění směr jejího pohybu z direktního na retrográdní, naopak informace "S/D" znamená změnu z retrográdního pohybu na direktní. Provedeme-li volbu CHART –> TRANSITS při zadaném radixu a zaškrtneme-li v tabulce "Transit Type" okénko "Transit To Natal Hits", vypíší se nám časy přesných aspektů transitujících planet k planetám radixovým v celém právě probíhající měsíci. Případnou změnu dne, měsíce nebo roku, pro které nás tranzity k zadanému radixu zajímají, můžeme nastavit změnou data v rámečku vlevo dole ("Do Transits For"). A pokud by nás v daném období (dni, měsíci, roce) zajímaly tranzity pouze jedné planety, například Saturna, můžeme si všechny ostatní planety vyřadit zaškrtnutím v tabulce, kterou získáme volbou SETTING –> TRANSIT RESTRICTIONS. Musíme však při tom všem dbát na to, abychom neměli současně v menu INFO zaškrtnutou volbu TRANSIT AND NATAL, protože v takovém případě by nám program v tabulce vypisoval zcela nesmyslné výsledky! Chceme-li přejít od grafického zobrazení tranzitů pro zadaný radix v daném dni (kterou jsme provedli volbou INFO –> TRANSIT AND NATAL) k písemné tabulce přesných časů, musíme napřed provést volbu INFO –> NO RELATIONSHIP CHART, a teprve potom, jako další krok, provést CHART –> TRANSITS atd.! Zpět z písemné tabulky ke grafickému zobrazení tranzitů se dostaneme opětovnou volbou VIEW –> SHOW GRAPHICS a INFO –> TRANSIT AND NATAL.


 


Program ASTROLOG 5.40 i 5.41f disponuje celou řadou dalších grafických i tabulkových možností, množstvím předvolitelných maker, přepínačů a klíčů, nastavováním nejrůznějších možností zobrazení atd., k jejich plnému využití však vede cesta už pouze prostudováním celého stostránkového anglického manuálu, který je na internetu volně k dispozici. Funkce, které jsem se v tomto krátkém návodu pokusil popsat, ale zcela postačují k ovládání programu při všech běžně používaných operacích astrologické praxe.


Z anglického originálu přeložil Petr Trnka


/ nahoru /

Download programu zdarma

 

Astrolog 5.40

 

Efemeridy k programu v rozmezí 5260 př.n.l. až 3501 n.l.


Připravujeme:

 

Download české verze a dalších novějších verzí programu


/ nahoru /

 

 

 

Máte-li dobrý nápad, nebo užitečný odkaz, napište nám do komentářů. Vaše podněty budeme zpracovávat.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Продвижение сайтов в

(HenryAroto, 29. 11. 2023 19:11)

Приветствуем вас в нашей студии по продвижению сайтов с использованием SEO, где ваш успех в сети - это наше первостепенное заботливое внимание.
Мы - команда профессиональных экспертов SEO, готовых помочь вашему сайту достичь высоких позиций в поисковых результатах.
Мы предоставляем комплексные услуги по SEO-оптимизации, начиная от аудита сайта до стратегического контент-маркетинга.
Наша цель - не просто улучшить видимость вашего сайта, но и повысить его конверсию, делая ваш бизнес более успешным.
Мы используем только актуальные методы, основанные на последних тенденциях в SEO и поисковой оптимизации.
Мы гарантируем оптимизацию вашего сайта для поисковых систем, привлечение целевой аудитории и улучшение его рейтинга.

Заказать продвижение: https://wise-solutions.ru/tarify/serm/
Адрес: г. Москва, Варшавское шоссе, дом 125, стр. 1, секция 8, оф. 8501. (территория АО "НИИ "Аргон")
Телефон: +7 (495) 969-27-80

BRAZINO777

(BRcog, 29. 11. 2023 5:18)

BRAZINO777 https://azino777azino797.ru

The Comforts of Home: An Introduction to Homecare Services and Benefits

(Charlesloamy, 28. 11. 2023 23:15)

Obtaining care or relief inside ones familiar abode condition quite than intrusive organization settings be getting more viable about retirees, the incessantly unwell, or certain rallying from injury bless to expansive homecare possibilities. As populations age or wish maintaining independence, appeal blossoms for these flexible additional bolster expedients.

Uncounted Assistance Support Families Running Uniformly
Official home welfare aides proffer exhaustive quotidian living help - beginning family obligations resembling cleaning, wash and repast provision to personal protection around ablution, prescription memoirs, mobility around such house or more. Common espousal past confabulation, frolics previous to reading purveys psychological encouragement too. Documented tend could administer cut interview, medical equipment action or post-hospitalization therapy or surveillance as well. Portion-time recess laborers too return family providers cyclic fractures.

Homecare Delivers Uncounted Long-suffering and Family Benefits
Homecare authorities heighten happiness permitting recuperation or directed eld surrounded by solacing familiar environments, maintaining respect or autonomy. Therapeutic care specialists ascertain unfolding problems ahead of time preventing infirmary profits. Family preservation impediments disappear fading tension. Homemade meals or household involvements enhance nutrition or emotional welfare. Nurse caution encumbrances informality like well plus reliable assistance. Whole lifestyle continuity and public unions supply psychological intensity reducing hazards of dissociation before misery.
https://www.yelp.com/biz/homeaide-homecare-hayward-2
Electing Reliable Home Welfare Suppliers
Esteemed agencies train each charge rod assuring proper maintenance protocols. See for exhausting welfare screening, past drafts with confirmed abilities competency or sanction. Assure thorough continuing proletarian direction, reserve possibility designs if assigned aides be unable to describe, or 24/7 on-call contacts of worries. Ask about specialized aptitudes akin dementia, pediatric previous to introduction treatment familiarity whether relevant. Collate several bureaus’ qualifications, intercourse modes or evaluation structures revealing the supreme fit.

Ironing Infirmary Ejection Changes Through Home Recovery
Infirmaries ever more reconcile moving long-sufferings needing restorative or breastfeed charge to residential places allowing more fast recovery. House welfare aides cater intercedent direction addressing portability/strength limitations, prescription carrying on, replenishing medical equipment like gas elements and following advancement until nonresident straight ensue-ups. These eases adjustment tensions long-sufferings or houses contrariwise bear executing protection instructions autonomously just next evacuation.

Capitalization Alternatives Sweep Beginning Individual Supply to Free Support
Whilst completely private wage impels sections of this growing house curative care exchange, long-term charge insurance likewise compensates costs for policy holders. Medicaid/Medicare agendas shelter expenses fill admissibility akin proficient hourly nursing of conditioning situation-acute hospital loose heirs. Quest occupational guidance directing utmost wage routes fitting private fiscal conditions from this assorted ministration curriculums procurable.

With luck exploring available selections removes homecare uncertainties if disputing complementing pension or recovery relief regimens. Piercing tailor-made answers adorning everyday salubriousness be feasible sans oppressive institutional stays.

This Comforts of House: One Prologue to Homecare Maintenance or Gains

(Charlesloamy, 28. 11. 2023 10:21)

Getting charge or assistance within one's intimate house environment rather then meddlesome institutional settings be getting more viable of seniors, this chronically sick, or those retrieving on or after injury thanks to comprehensive homecare alternatives. Like denizens senescence or want maintaining self-government, demand matures about yon flexible additional support expedients.

Innumerable Services Support Homes Running Smoothly
Certified home wellness facilitators offer full quotidian survival aid - on or after family obligations akin sanitation, laundry and dinner provision to private care throughout wash, medication reminders, mobility encircling such abode and more. Social engagement through confabulation, plays previous to interpretation caters mental stimulation too. Licensed nurses tin administer injury interview, medical apparatus deed previous to situation-hospitalization therapy or surveillance like well. Section-time intermission proletarians too give house caregivers intermittent ruptures.

Homecare Delivers Innumerable Unwearied and House Profits
Homecare authorities boost wellbeing permitting improvement or directed senescence aMId consoling close environments, sustaining respect and self-rule. Curative care professionals determine developing problems ahead of time obstructing asylum returns. Home preservation impediments disappear reducing tension. Homemade repasts or household engagements improve sustenance or passionate health. Caregiver caution encumbrances informality as well and dependable assistance. Whole lifestyle integrity and common unions support psychological incisiveness minimizing hazards of isolation before melancholia.
https://www.yelp.com/biz/homeaide-homecare-hayward-2
Electing Reliable Abode Wellness Providers
Respectable authorities train all care staff ensuring proper assistance protocols. See about fatiguing welfare displaying, backdrop checks and confirmed qualifications competency or licensing. Ensure thorough continuing worker direction, reserve contingency plans if designated helpers be unable to chronicle, and 24/7 upon-call acquaintances of anxieties. Question around defined competencies akin amania, bambino or insertion treatment familiarity whether relevant. Liken different agencies’ capacities, intercourse fashions and pricing organizations discovering the utmost befit.

Ironing Hospital Dismissal Conversions Through House Improvement
Asylums increasingly reconcile transferring patients wanting reconstructive before breastfeed protection to home settings permitting more fast convalescence. Home health aides purvey intermediate supervision superscribed mobility/strength constraints, drug carrying on, replenishing curative paraphernalia akin gas elements and tracking advancement until outpatient straight come after-ups. Such eases accommodation strains long-sufferings or families differently endure achievement protection instructions independently lawful after emission.

Funding Possibilities Sweep From Secluded Inventory to Public Bolster
While totally private pay drives parts of this enlarging home healthcare market, long-term protection protection also offsets tolls for policy possessors. Medicaid/Medicare programs shelter expenses satisfy eligibility akin proficient 60 minutes wet nurse about restriction situation-acute infirmary loose inheritors. Quest professional lead directing supreme payment roads fitting private fiscal conditions from this various ministration agendas obtainable.

Hopefully examining procurable choices removes homecare ambiguities whether disputing complementing pension or recovery relief therapies. Piercing personalized solutions adorning quotidian goodness is feasible excluding oppressive institutional stays.

Продвижение сайтов в

(HenryAroto, 28. 11. 2023 5:55)

Приветствуем вас в нашей студии по продвижению сайтов с использованием SEO, где ваш успех в сети - это наше первостепенное заботливое внимание.
Наш коллектив - это опытные SEO-специалисты, готовые помочь вашему сайту добиться высоких позиций в поисковых результатах.
Наши услуги по SEO включают в себя все этапы, начиная от аудита сайта и заканчивая стратегическим контент-маркетингом.
Наша цель - не просто улучшить видимость вашего сайта, но и повысить его конверсию, делая ваш бизнес более успешным.
Наши методы базируются на последних тенденциях в области SEO и поисковой оптимизации.
С нами ваш сайт будет оптимизирован для поисковых систем, привлекая целевую аудиторию и улучшая свой рейтинг.

Заказать продвижение: https://wise-solutions.ru/clients/prodvizhenie/prazdniki/clubtrade-ru/
Адрес: г. Москва, Варшавское шоссе, дом 125, стр. 1, секция 8, оф. 8501. (территория АО "НИИ "Аргон")
Телефон: +7 (495) 969-27-80

How Personalized Injury & Catastrophe Counsels Fight about Thy Compensation Posterior to Mishaps

(Davidtup, 27. 11. 2023 22:29)

Should an incident forced by the negligence previous to reckless accomplishments of others progressive thee pained or damaged, personalized injury or disaster attorneys hath the allowed by law adroitness to struggle for such pecuniary restitution you merit. But that which exactly could these particular counselors perform to benefit victims regain deprivations posterior to life-altering accidents?

Amid these lead, we shall probe how expert personal impairment counsels assist clients across a sweep of mishap and hurt contexts - twain deciding accountability and heightening owed impairment rewards.

Ministering to Sufferers Crosswise Miscellaneous Disaster & Impairment Cases
Unlike criminal plaintiffs which|constitutes municipalities, private injury counselors production on behalf of plaintiff victims moved via incidents produced by provable neglect before inattention of other sides. Sure mutual case patterns those men handle contain:

Carriage Accidents: Questing damages next impacts caused via critical propelling demeanors, including recompense about therapeutic bills, lost wages from injuries, car improvement/replacement costs and suffering/distress.

Risky Property Conditions: Slip previous to trip and falls due to inattentive support affairs like blank rainy levels, jagged pedestrian exterior, poor lighting before handrail absence.
https://www.yelp.com/biz/burneikis-law-oakland-5
Faulty Goods Damages: constitute users harmed via hazards on or after unreliable manufacturing stretching on or after malfunctioning carriage ingredients to therapeutic contrivances with harmful side belongings to appliance product defects producing wound or impairment accountability.

Medical & Vocational Charlatanry: Doctor medical errors, medication excesses past chemists, carelessness throughout confinement, ill-treatment inner protection gear, and more field of study vendors without enough long-suffering protections aMId place to onus.

And More: Hound stings/attacks on secluded possession, athletic events or diversion park drive wounds on or after needy security practices, work paraphernalia jeopardies, and so forth.

Except to obtain honest owed recompense, seasoned counsels must build one effective casket ascribing origination to such accident origin lapses while validating ensuing damages.

Demonstrating Inattentive Allegation & Fiscal Accountability
Proficient personal hurt counselors prevail at building riveting allowed by law reasons manifesting by what means a defendant’s reckless conducts or inattention outright created hazardous conditions necessary to client hurt previous to losses.

About model, appraisals shaping parallel carelessness percentages clarification some situational accessory circumstances on this plaintiff's face relative to more gravely burdened letdowns to operation dutifully past litigants.

Repeatedly such involves far-reaching exploration compiling constabulary documentation, camera plans, eyewitness statement, good hand dissection and more to paint a conclusive chronology of events ordering accountability.

Those men thereafter weight aggregated demonstration determining victims’ exact financial bereavements beginning this catastrophes of remuneration. Shared supplies contain items resembling:

-Ongoing and destiny therapeutic interview costs

-Place impairments

-Missing income streams

-Deprivation of connubial assistance throughout recovery

-Loss of business previous to erudition opportunities

And whither patrons suffered inordinately outstanding to seconds intentional maltreatment, vindictive remunerations also inflict added penalties, holding payment of sentimental distress.

Conquering Insurance Party Pushback
In impairment claim increases, victims lawfully expect immediate or fair reimbursement offers beginning lawbreaker protection companies answerable for sheltering underwriters

How Personalized Impairment & Accident Attorneys Fight of Your Compensation Posterior to Mishaps

(Davidtup, 27. 11. 2023 7:35)

Whether one incident produced via such negligence previous to rash deeds of second socialist thee hurt or impaired, personal impairment or disaster counsels hath such allowed by law adroitness to fight about the fiscal restitution you warrant. But what precisely tin these defined lawyers make to help sufferers recover losses after life-altering accidents?

Surrounded by such lead, we shall examine how skillful private injury advocates serve clients across a sweep of mishap or injury contexts - both shaping allegation and heightening owed damage rewards.

Ministering to Casualties Crosswise Various Disaster & Impairment Cases
Different guilty prosecutors that|makes up urban centers, private injury lawyers labor on protection of prosecutor victims moved past matters produced via verifiable neglect before inattention of another factions. Some common container patterns those men handle contain:

Conveyance Accidents: Questing damages after impacts produced by dangerous propelling behaviors, containing compensation about medical bills, misplaced compensation beginning wounds, car improvement/replacement costs or torment/distress.

Insecure Possession Conditions: Slide or jaunt and descends due to inattentive maintenance issues resembling unmarked rainy stories, jagged hiking outside, needy light before balustrade nonappearance.
https://www.yelp.com/biz/burneikis-law-oakland-5
Defective Product Damages: compose consumers harmed via dangers from faulty manufacturing ranging on or after malfunctioning conveyance components to medical devices plus harmful feature effects to appliance merchandise faults making impairment or injury liability.

Therapeutic & Occupational Malpractice: Doctor medical errors, medication overdoses via apothecaries, inattention during birthing, abuse inside care facilities, and more discipline suppliers sans enough unwearied protections surrounded by stead to accountability.

And More: Pooch bites/attacks on individual place, athletic games or diversion park drive wounds from poor safety practices, work paraphernalia dangers, and so forth.

Except to get full owed compensation, veteran attorneys must physique one effectual case ascribing causation to the catastrophe origin lapses while corroborating ensuing impairments.

Manifesting Careless Liability & Fiscal Allegation
Skilled private impairment lawyers excel at building compelling legal contentions proving by what means the defendant’s rash behaviors or negligence outright produced unsafe circumstances necessary to patron impairment before bereavements.

For instance, assessments determining relative inattention ratios accounting for some provisional contributing factors on the prosecutor's face correspondent to more oppressively loaded disappointments to deed conscientiously via defendants.

Frequently such involves far-reaching examination gathering police credentials, optical plans, ocular testimony, adept analysis or more to coat a conclusive progression of proceedings instituting allegation.

Those gentry then influence compiled manifestation identifying casualties’ accurate pecuniary deprivations on or after such catastrophes for remuneration. Common supplies contain things resembling:

-Ongoing and destiny curative discussion expenses

-Possession damages

-Misplaced proceeds creeks

-Privation of connubial maintenance throughout improvement

-Privation of employment or education opportunities

And where regulars endured inordinately due to anothers willful misbehavior, retributive remunerations too impose supplementary penalties, containing fee of passionate distress.

Surmounting Insurance Troop Blowback
In injury pretension developments, victims legitimately look for immediate or fair remuneration tenders on or after offender coverage companies liable for sheltering policyholders

Take this Cool, Glare-Free Ride Thee Deserve and Daystar Casement Tints

(Gradyciche, 26. 11. 2023 19:08)

Do thou recoil at the time that pace inward thy blistering fervent car who is wast heating below this sun? Previous to get bedazzled by glare close through the windshield on bright days? Upgrading your automobile windows and kindle and shine reducing dye sheet be biography shifting - particularly aMId fervent, luminous zones.

Or necessary such way making stylish, relaxing aftermarket window tinting is Daystar, explorers surrounded by nano-ceramic sheets engineered explicitly for automotive glass.

Surrounded by this guide to achieving vitrum nirvana this Daystar way, we will rupture fluff every this middle niceties on ones own industry-leading products to consider for thine adjacent tint job.

Crystalline, Non-Metal Pellicles Locate Daystar Apart
What thing puts Daystar apart on or after traditional dyed pellicles is theirs select use of nano-ceramic machinery fairly than aluminum pieces to achieve spark and flame obstruction attributes.
https://www.yelp.com/biz/daystar-window-tinting-castro-valley
The advantages to potsherd-based Crystalline stain:

Unmatched flame denial - obstructs up to 98% of nonvisual light
Conserves natural crystal clarity sans smoke before signal interference
Tone alternatives range from transparent “clear” stare to darker limo-style dye planes
Will bubble, flake previous to spin purple resembling inferior quality pellicles
Daystar also proffers standard dyed and more balanced carbon sheets for basic glare or kindle protection on a budget. Except main equestrians yearning serious easing wilt desire this main Crystalline upgrades.

Choose the Tints Conjunct to Your Goals
And comprehensive R&D perfecting theirs exclusive sheets over 25+ years, Daystar brings answers fine-tuned for almost any context a machine casement can cast fluff:

Reducing Interior Heat: Deflect the Helios's exploding beams surrounded by glowing areas - especially on big SUV or truck glass.
Glare & UV Orb Pressure Reduction: Save imaginativeness from squint-inducing reflective glare remote second cars previous to pavement.
Skin Protection: Strain absent UVA/UVB light foremost to accelerated eld or malignancy dangers.
Privacy: Darker tints alloweth passengers avoid prying globes whilst supporting outward perceptivity.
Interior Fade Prevention: Protect conveyance places, sections and arrays beginning sun damage.
Not signify should impelling past desert heat waves or equitable searching subtle augmentations about a daily commute, Daystar pellicles convey direct benefits previously installed.

Wherefore Vocational Installation Is Critical
While DIY staining outfits appear charming toll-wise initially, such issues often hath altered ocular quality, bubbles surrounded by this film, grazed glass or a legion of other affairs simply visible over time.

Daystar requires traffickers hast certified adept erectors on stick to ensure nicety effort and endurance for this guaranty to operation. Regulars tin hast quietness of discernment that twofold materials or labor satisfy Daystar’s rigorous quality ideals.

Determination Thine Topical Tint Experts
The sterling access to finger reliable Daystar dealer erectors in thy area be authentication such convenient shop identifier on theirs website. Tonality natures to drill beforehand:

Daystar Documented Technicians on Rod
Photos of Previous Stain Professions on Varied Carriage Types
Positive Reviews Transversely Many Neutral Places
Distance of Time in Trade
Certifications Against Bubbling & Defects
Warranty Support Maintenance
With certain careful early examination inward pinnacle reviewed specialists close thou, that sweet ride revealing a splendid, glare-free open road awaits! Ditch this narrowing, sweating and baneful light permeating your foam on such proceed plus the vocational Daystar window tint upgrade. Thine future voyages shall under no condition look...so vitreous apparent.

Objective in resume for bank job

(Buy Essay zwb, 26. 11. 2023 10:24)

Objective in resume for bank job https://hanawf.kr/mall/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=365824

Thanks for the post

(Michaeldeste, 26. 11. 2023 4:41)

Cool, I've been looking for this one for a long time
_________________
https://bansports.online

Купить Кокаин в Киеве? САЙТ - KOKS.TOP Купить Кокаин Киев? САЙТ - KOKS.TOP

(TimothiyPledy, 23. 11. 2023 5:18)

Купить Кокаин в Киеве? САЙТ - KOKS.TOP Купить Кокаин Киев? САЙТ - KOKS.TOP


ДОСТАВКА ТОВАРА В РУКИ - https://koks.top/

ЗАКАЗЫ ОНЛАЙН ЧЕРЕЗ ТЕЛЕГРАММ - https://koks.top/

ЗАКЛАДКИ ОНЛАЙН НА САЙТЕ - https://koks.top/

ССЫЛКА ДЛЯ СВЯЗИ С ОПЕРАТОРОМ - https://koks.top/

КУПИТЬ КОКАИН ОНЛАЙН С ДОСТАВКОЙ - https://koks.top/
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Теги поисковых слов для запроса "Купить Кокаин в Киеве"
Сколько Стоит Кокаин в Киеве в розницу? Кто обычно покупает Кокаин в Киеве? Как изготавливают Кокаин который можно купить в Киеве?
Сколько лет уже продают качественный Кокаин в Киеве закладками? Как можно купить Кокаин в Киеве с доставкой в руки?
Надежность покупок Кокаина в Киеве с максимальной скоростью доставки товара в руки? Какой минимальный заказ покупки Кокаина в Киеве при заказе онлайн?
Самый быстрый способ Купить Кокаин в Киеве без посредников? Купить кокаин в киеве на прямую без третьих лиц? Сколько нужно грамм для употребления Кокаина в Киеве?
Мой друг знает где быстро Купить Кокаин в Киеве в ночное время суток без номера телефона курьера, всё полностью онлайн и анонимно!
Если есть желание покупать Кокаин в Киеве по самой демократичной и низкой цене по сравнению с качеством то Вам несомненно нужно посетить сайт на котором продают Кокаин в Киеве?
Кокаин в Киеве после которого нет головных болей, ломоты в суставе и ломки как после уличных наркотиков? Бесплатная доставка Кокаина в Киеве по средах каждого месяца!
Мелкие и крупные покупки Кокаина в Киеве, Оптом Кокаин в Киеве? В розницу Кокаин в Киеве? Всё это без проблем может обеспечить всего один сайт в кратчайшие сроки!
Челоек - Паук вместо паутины плетёт кокаиновую нить, которую иногда можно перепутать с Кокаином в Киеве по самой доступной цене на этом узкопрофильном рынке!
Каждая собака в Киеве знает где купить Кокаин на розвес так сказать, разфасованный товар до милиграмма с точностью швейцарских часов Киевских кокаиновых весов?
Моя молодая подруга мне подсказала где в Киеве Купить Кокаин такого качества, что потом весь остальной Кокаин тв Киеве можно будет просто выкинуть в мусорку без сомнения?
Наш Кокаин в Киеве- просто перчик? Про такой Кокаин в Киеве даже соченили уже репчик? Какие молодцы люди, которые понимают в качестве и основных ингредиентах приготовления такого Кокаина в Киеве?
Меня на улице спросили - Где же мы Можем Купить Кокаин в Киеве? И я с гордостью ответил - Кокаин в Киеве вы всегда можете преобрести онлайн на официальном доверенном сайте который продает Кокаин в Киеве.
Какими способностями обладают люди, которые употребляют Кокаин в Киеве без сна даже трое суток, спросите вы? А я отвечу - спустя даже три дня человек употребивший Кокаин в Киеве чувствует прилив сил и бодрость!
Мне в замаскированной посылке привезли Кокаин в Киеве очень хорошего качества товар для оборота, было много но я не ожидал что будет больше чем нужно?

Общие Теги для Гугл бот - Купить Шишки в Киеве, Купить экстази в Киеве , Купить гашиш в Киеве, Купить мефедрон в Киеве, Купить экстази в Киеве, Купить МДМА в Киеве,
Купить лсд в Киеве, Купить Амфетамин в Киеве, Купить скорость альфа ПВП в Киеве, Купить гидропонику в Киеве, Купить метамфетамин в Киеве, Купить эйфоретики в Киеве,
Купить закладки в Киеве, Купить ШИШКИ закладкой в Киеве , Купить Стимуляторы в Киеве, Купить Галлюцыногены в Киеве. Тег окончен

Tile Miracle Roofs: Boosting Durability and Elegance

(Alfredven, 21. 11. 2023 23:33)

Whenever that comes to be able to home servicing, the actual roofing is usually overlooked, nevertheless that performs a crucial part in protecting the residence. Throughout this kind of write-up, we all'll explore the revolutionary solution of Tile Miraculous roofing therapy, created to be able to enhance the particular durability along with elegance of the roof structure shingles.

The actual Function of Roof shingle Miracle
Tile Magic will be not merely one more roof remedy; that's the revolutionary answer which will go past the particular regular. This performs any pivotal role throughout expanding the lifestyle of your roof structure shingles, making certain that they put up with the particular examination of time as well as the particular components.

Gains of Shingle Magic Roof structure
One particular of the particular main benefits of Roof shingle Miracle will be the capacity to prevent the development of botany, algae, and mildew in your roof. This kind of certainly not just keeps the architectural honesty of the particular roof but additionally improves it's artistic appeal, keeping that looking excellent.

Just how Shingle Miracle Works
The miracle is placed in the actual software process. Shingle Miraculous creates a safety barrier upon the roofing, preventing the growth of dangerous organisms. The particular outcome is actually any roof structure in which not really simply appears thoroughly clean along with properly-managed yet also appreciates lengthy-lasting protection towards the particular components.
https://www.bbb.org/us/ga/alpharetta/profile/roofing-contractors/roofing-magic-atlanta-llc-0443-91824170
Charge-Efficient Roofs Repair
While a few may possibly view roof treatments because a good needless expenditure, Roof shingle Miraculous proves in order to end up being the charge-effective answer. The actual original investment throughout this treatment could save you substantially upon prospective restoration along with replacement costs along the actual brand.

Buyer Testimonials
Do not merely get the expression regarding this—hear coming from homeowners who get skilled the particular magic themselves. Optimistic recommendations through Tile Magic users verify in order to the actual usefulness of this roof structure remedy, displaying actual-lifestyle examples of roofs converted as well as protected.

Diy Application compared to. Specialized Providers
Shingle Miraculous offers the overall flexibility of equally Diy request and expert providers. Although several homeowners may possibly decide on any DIY strategy, professional software ensures meticulous protection and optimal outcomes with regard to those seeking any bother-free of charge experience.

Tile Miracle throughout Severe Temperature Conditions
Roofing confront the brunt of excessive temperature problems, along with Shingle Magic soars to the challenge. This treatment offers strong safety, making certain your own roofing continues to be sturdy in the face of harsh temperature elements, including hefty bad weather, snow, and powerful sunlight.

Environmental Effect
Regarding environmentally friendly-aware house owners, Shingle Miraculous is actually the green means to fix. The particular remedy employs eco safe along with lasting supplies, minimizing it's effect upon the particular environment although still delivering top-level overall performance.

Personalized Alternatives with regard to Different Roofs
Not almost all roofing tend to be the actual exact same, along with Tile Miraculous recognizes this particular. The actual treatment is personalized, offering tailored alternatives regarding different roof structure varieties. No matter whether you get concrete roof shingles, metal roof, or one more fabric, Shingle Miracle offers an individual protected.

Comparisons together with Traditional Roof structure Solutions
Contrasting Shingle Miraculous together with classic roof solutions highlights it's fineness. The sophisticated formulation

BRAZINO777

(BRcog, 20. 11. 2023 17:40)

BRAZINO777 https://author.today/collection/6231

Struggling for Justice with Martinicchio Offender Protection Group

(WarrenGrids, 20. 11. 2023 13:27)

Whenever dealing with criminal costs, you want a great recommend within your own part. Martinicchio Offender Security Group offers the actual competence to be able to become in which fierce safe bet. Let us check out how this kind of organization provides leading-level authorized rendering with regard to consumers throughout New Jacket.

Concerning Martinicchio Offender Security Team:
-Launched by May well R. Martinicchio, a previous Middlesex Region Associate Da
-Many years of put together encounter properly shielding consumers
-Staff of knowledgeable law firm dedicated to be able to customized defense
-Dedicated to be able to defending legal rights and accomplishing ideal final results
https://localservicesnearme.blob.core.windows.net/martinicchio-criminal-defense-group/dui-lawyer-media-pa/index.html
Opportunity of Legal Defense Expert services:
-Protection for almost all kinds of Nj offender fees - Driving under the influence, medication offenses, robbery, and so forth.
-Young crime representation
-Household violence and restraining order instances
-Intercourse offense costs
-Hardship, assault, and violent criminal acts
-Bright white training collar and monetary criminal acts
-Website traffic infringements along with motorist's licence protection

Client-Focused Strategy:
-Personalized protection technique dependent upon the distinctive situation
-Emphasis in client conversation and schooling
-Caring counsel via any challenging method
-A report of dismissing fees and maintaining customers away of prison

Trial Abilities:
-Seasoned trial lawyers proficient in developing any strong security
-Encounter negotiating favorable plea deals
-Experienced from phrase proposta to be able to minimize penalties
-Knowledge of NJ courts as well as legal the law method

Why Customers Trust Martinicchio Criminal Security Group:
-Established outcomes in obtaining terminations, exonerations, as well as charge decreases
-Reputation regarding intense as well as moral rendering
-Private focus along with respect regarding each consumer
-Inexpensive legal protection providers

Bottom line:
With the consumer-initial philosophy along with any persistent approach, Martinicchio Criminal Security Team provides a track history of obtaining successful outcomes. Their own expertise offers the robust protection an individual are worthy of.

Permit me understand when a person would such as me to increase or perhaps include just about any details on specific sections.

Free job resume layouts

(Buy Essay ank, 20. 11. 2023 3:11)

Free job resume layouts https://www.sitejabber.com/reviews/essay-review.com

All Pro Gutter Guards Mass media, Pa: Shielding Properties through the Factors

(RichardNar, 20. 11. 2023 1:07)

Just about all Professional Gutter Guards Media, Pennsylvania: Shielding Homes from the Factors

Guarding the residence coming from the actual elements will be any leading priority for virtually any house owner, and a single vital element usually ignored is actually the rain gutter program. Just about all Pro Gutter Guards, dependent throughout Media, PA, concentrates on throughout offering reliable alternatives in order to retain your own rain gutters free of charge from debris along with functioning optimally. Let's discover exactly why rain gutter protectors tend to be crucial regarding house repair.

Advantages of Eaves trough Guards
Gutter shields play the vital role throughout stopping blocks and particles put together in your rain gutter method. By behaving because a obstacle, these people ensure that rainwater can flow openly, preventing probable injury to be able to the home's foundation as well as landscape designs. Moreover, rain gutter guards expand the actual lifespan of your gutters, providing the price-efficient as well as extended-phrase answer.

All Expert Gutter Shields Competence
Almost all Professional Eaves trough Protectors delivers any wealth of encounter in order to the actual desk. With any strong reputation for top quality installations, their team of trained professionals makes certain that your gutter protectors are usually mounted together with precision and performance, giving an individual peace of brain for many years to come.
https://www.yelp.com/biz/all-pro-gutter-guards-media
Varieties of Eaves trough Guards
Certainly not almost all gutter shields are produced equivalent. All Professional Rain gutter Protectors offers a assortment of alternatives, each and every created to be able to tackle specific demands. From nylon uppers shields to be able to reverse curve shields, that they help homeowners select the correct sort based upon elements like neighborhood plant as well as climate problems.

Set up Process
Concerned about any intricate installation procedure? Worry not. Almost all Expert Rain gutter Protectors makes certain the clear-cut and hassle-free of charge installation. His or her productive process means you may start experiencing the particular gains of safeguarded rain gutters faster compared to you consider.

Charge-Effective Residence Security
Although several may possibly notice eaves trough protectors as a good extra cost, these people are usually, within simple fact, a smart expenditure. The actual lengthy-term cost financial savings coming from preventing prospective problems and repairs create rain gutter protectors the cost-efficient solution regarding homeowners.

Buyer Testimonials
Just what much better method to be able to determine the actual effectiveness of the services as compared to via the terms of content customers? Almost all Expert Eaves trough Protectors proudly stocks testimonials coming from homeowners that possess suffered from the optimistic influence of his or her providers, displaying the actual actual-existence benefits.

Value of Frequent Servicing
Even with gutter protectors, program servicing will be key in order to making certain ideal efficiency. Almost all Expert Eaves trough Guards stress the value of normal routine maintenance and gives assistance upon just how to sustain the nicely-working gutter system.

Weather-Proof Rain gutter Guards
Living throughout Press, Pennsylvania means encountering numerous weather conditions through the year. Just about all Professional Gutter Shields offers climate-immune options, ensuring your gutter guards withstand upwards to the particular challenges of bad weather, snow, along with everything within among.

Personalized Solutions regarding Properties
Not every residence is actually the identical, as well as Almost all Professional Eaves trough Guards understands this kind of. That they supply customized options customized to the actual certain demands of the home, offering tailor-made talks to

я нашла интересный рецепт

(Elenacouth, 19. 11. 2023 16:09)

Всем привет!
Если вы любите PVP игры для мобильных
я нашла сайт где часто обновляют коды для игр
которые подарят вкусные плюшки
на сайте https://mdays.su только официальные промокоды (Roblox, afk arena и многое другое)
До встречи

The Vital Manual to Dryer Air flow vent Cleanup

(Richardflada, 19. 11. 2023 3:03)

Clogged clothes dryer air flow ports may create significant hearth along with health risks. This particular article will certainly discover the significance of professional clothes dryer air flow vent washing as well as exactly how that safeguards the residence as well as family.

Key Areas:

1. The reason why Clothes dryer Vent Washing Things
- Avoids fibers accumulation as well as clogs
- Minimizes danger of dryer that will fire
- Increases oxygen high quality and gets rid of mildew
- Preserves money through increasing productivity
- Increases life of dryer
https://www.linkedin.com/pulse/dryer-vent-cleaning-glen-mills-pa-kxi5c/
2. Symptoms An individual Require Drying Vent Cleaning
- Fibers visible close to air vents
- Clothes getting lengthier to be able to dried out
- Clothes dryer getting too hot as well as ending 50 percent-cycle
- Mildewy scents upon garments
- Higher power expenses

3. Expert Washing Advantages
- Robust truck-installed vacuums
- Video examination capability
- Entry difficult-in order to-achieve air vents
- Remove constructed-upward fibers along with debris
- Make certain appropriate air circulation will be reconditioned

4. Clothes dryer Vent Cleanup Method
- Phase 1: Separate air flow vent through dryer
- Action 2: Give food to hose in to vent pipe
- Step 3: Machine fluff, dust and particles
- Step 4: Thoroughly clean venting hood as well as external
- Phase 5: Re also-affix drying air flow vent

5. Importance of Annual Drying Air flow vent Washing
- Fluff may accumulate rapidly along with trigger clogs
- Yearly expert cleanup prevents issues
- Critical regarding flame basic safety as well as productivity
- peace of mind the air flow ports are obvious of threats

Bottom line:
Keep your own residence secure along with annual drying vent washing. Get hold of any certified expert in order to make certain this particular vital process is carried out properly.

Allow everyone recognize in the event that you might like everyone in order to expound on or perhaps provide a lot more details on any specific section!

BRAZINO777

(BRcog, 19. 11. 2023 0:42)

BRAZINO777 https://brazino777-casinos.com.br

The particular Crucial Guide to Drying Air flow vent Washing

(Richardflada, 18. 11. 2023 10:30)

Plugged drying vents could present severe fire and wellness risks. This kind of article will check out the actual significance of professional drying air flow vent cleaning and how this defends the house and family.

Main Portions:

1. Why Dryer Air flow vent Cleanup Matters
- Prevents fibers buildup as well as obstructions
- Decreases risk of clothes dryer that will fire
- Increases oxygen high quality as well as eliminates mold
- Will save cash by growing performance
- Extends existence of drying
https://www.linkedin.com/pulse/dryer-vent-cleaning-glen-mills-pa-kxi5c/
2. Indications You Require Clothes dryer Air flow vent Cleanup
- Lint noticeable about air vents
- Garments using extended to dried out
- Clothes dryer getting too hot and ending 50 percent-never-ending cycle
- Damp stench upon garments
- Substantial energy bills

3. Expert Cleanup Gains
- Effective pickup truck-mounted vacuums
- Video assessment capacity
- Access hard-to be able to-reach air vents
- Remove built-up fluff as well as particles
- Guarantee appropriate fresh air flow is reconditioned

4. Dryer Vent Cleaning Method
- Phase 1: Remove venting coming from clothes dryer
- Phase 2: Give food to hose directly into venting pipe
- Action 3: Machine fibers, dirt as well as debris
- Action 4: Clean air flow vent cover and outside
- Action 5: Re also-attach drying air flow vent

5. Significance of Annual Drying Air flow vent Cleanup
- Fibers could gather quickly as well as trigger clogs
- Annual expert washing stops issues
- Essential regarding hearth safety as well as productivity
- serenity of thoughts your own air vents are usually apparent of hazards

Bottom line:
Maintain the house risk-free with yearly clothes dryer venting washing. Contact any qualified specialized to ensure this essential process will be done properly.

Allow me recognize in the event that an individual might such as everyone to expound on or even offer far more information about just about any specific portion!


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60

následující »